h

Voor windmolens - maar niet van 240 meter!

15 juni 2021

Voor windmolens - maar niet van 240 meter!

Foto: SP Veenendaal

Regionale Energie Strategie besproken in raadscommissie

Vanavond (15 juni) is de Regionale Energie Strategie besproken in de raadscommissie. Dit; in voorbereiding op de besluitvorming die op donderdag 24 juni plaatsvindt.
De SP is voor het verduurzamen van de energievoorzieningen en heeft daar verschillende ideeën voor. Windturbines met een hoogte van 240 meter, pal naast de bebouwde kom, behoren daar
niet  toe...

Woordvoerder Sietse van der Bij:
"We zien nu aan alle kanten om ons heen plannen verschijnen om vlak tegen onze grens windturbines te plaatsen. Hier hebben wij grote problemen mee. Zeker bij enorme turbines zoals die van mogelijk 240 meter in Renswoude. Daarom ook al eerder onze mede-indiening bij de motie vreemd om burgerparticipatie verplicht te stellen."

Het deel van de Energiestrategie dat zich binnen de gemeentegrenzen van Veenendaal afspeelt, kan echter wel op de goedkeuring van de SP rekenen.
"Daar staan wij nog altijd zeer positief tegenover," aldus Van der Bij. "Met windmolens tot maximaal 20 meter en geen biomassa installaties in Veenendaal kunnen we dit als SP alleen maar steunen."

Van der Bij sloot af met het aankondigen van voorstellen, waarvan de SP in de gemeenteraad mede-indiener zal zijn. "Wij willen niet enkel zaken schrappen maar kwamen ook al eerder met alternatieven zoals wind en zonne-energie langs snelwegen, zoals succesvol ingezet in Heerenveen. Een voorstel voor zonne-energie langs de snelwegen zullen wij dan dus ook mede indienen."


Foto: SP Veenendaal

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier