h

Stilstand op de Rijnbrug

26 januari 2022

Stilstand op de Rijnbrug

Foto: Hans Hoksbergen

Gelderland brengt dossier in impasse

Doordat de provincie Gelderland zich terugtrekt uit het verbreden van de Rijnbrug, is dit dossier in moeilijkheden gebracht. Wat de SP in de provincie Utrecht betreft, kan er niet verder worden gegaan. Het statenvoorstel om er nog eens 30 miljoen in te pompen hoeft dan ook niet op de steun van de SP te rekenen.

"De provincie Utrecht kan de last van Gelderland er niet bij dragen," aldus statencommissielid Jan Breur, "en we kunnen de rekening ook niet bij de gemeenten neerleggen. Er zijn twee oplossingen: òf Gelderland doet weer mee, òf het Rijk komt over de brug. En anders kunnen we simpelweg niet verder."

De SP vindt dat, zolang Gelderland niet meedoet, er geen verdere besluitvorming in het dossier kan plaatsvinden.

Rondweg Oost

En als de verbreding van de Rijnbrug niet door kan gaan, zijn er serieuze redenen om ook de verbreding van de Rondweg Oost bij Veenendaal te heroverwegen. Breur: "Als je de Rondweg wel verbreedt, en de Rijnbrug niet, dan versterk je het flessenhals-effect daar alleen maar. Dat kan toch niet de bedoeling zijn.


Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier