h

Jan Breur geïnstalleerd als Statenlid

24 maart 2022

Jan Breur geïnstalleerd als Statenlid

Foto: Marc de Droogh

Langstzittend lid in de raad;
nieuwste aanwinst in Provinciale Staten

Bijzondere tijden voor Jan Breur. Op woensdag 23 maart is hij geïnstalleerd als Statenlid van de Provincie Utrecht. Hij volgt fractievoorzitter Andrea Poppe op. In de Staten neemt hij ook haar taak als fractievoorzitter over.

Jan is al zo'n twintig jaar actief voor de SP, en is één van de oprichters van SP-afdeling Veenendaal. Sinds 2006 is hij Gemeenteraadslid in Veenendaal. Afgelopen november deed hij zijn intrede in de provinciale politiek als commissielid.

Jan zal het werk in de Provinciale Staten combineren met het werk in de Gemeenteraad. Afgelopen maandag tekende hij voor de aanvaarding van zijn raadszetel, waarmee hij zijn vijfde termijn in de Gemeenteraad ingaat. Hij wordt daarmee het langst zittende raadslid van Veenendaal.

Afscheid Andrea Poppe

Foto: SP Veenendaal

In de Staten neemt Breur het stokje over van Andrea Poppe. Om gezondheidsredenen kon zij haar functie niet voortzetten.

Andrea is in 2015 gekozen tot lid van de Provinciale Staten. Sinds 2017 vervulde zij de functie van fractievoorzitter. In de Staten was zij een voorvechter van een goed openbaar vervoer netwerk, dat vooral als nutsvoorziening en pas in de laatste plaats als kostenpost moet worden gezien.

Bij haar afscheid in de Staten werd zij toegesproken door Commissaris van de Koning, Hans Oosters, en door Statenlid Michel Eggermont. Ook speldde regiovertegenwoordiger Anne-Marie Mineur haar de zilveren tomaat op: de op-één-na hoogste onderscheiding in de SP. Als waardering voor haar harde werk.


Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier