h

Voor een fatsoenlijk loon!

7 maart 2022

Voor een fatsoenlijk loon!

Foto: SP Veenendaal

SP ondertekent manifest 'Veenendaal Voor 14'

Op zaterdag 5 maart heeft SP-lijsttrekker Jan Breur het manifest 'Veenendaal Voor 14' ondertekend. Hij wil zich namens zijn partij inzetten voor het minimumloon te verhogen naar €14,- per uur.

Met zijn handtekening belooft Breur zich ervoor hard te maken dat iedereen die bij de gemeente in loondienst is, of door de gemeente Veenendaal wordt ingehuurd, niet minder dan €14,- per uur verdient.

Breur: "We kunnen vanuit de gemeente niet het wettelijk minimumloon veranderen. Maar we kunnen wel het goede voorbeeld geven. Iedereen die voor de gemeente werkt, zal daarvoor een fatsoenlijke beloning ontvangen."

Foto: SP Veenendaal

Op de bijeenkomst sprak ook Ageeth Kroon van Voor14. "Tenzij er bij een functie ook een kostbare scholing verzorgd wordt, accepteer ik geen werk meer voor minder dan €14,- per uur. Het leven is duur, en je moet wel gewoon van je loon kunnen leven. Ook als dat het minimum is."

De bijeenkomst werd georganiseerd door Voor14 in samenwerking met de SP. Alle partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen waren uitgenodigd om ook hun handtekening te zetten. Naast de SP maakten alleen GroenLinks en de PvdA gebruik van deze uitnodiging.

Voorafgaand aan de ondertekening van het manifest, tekende Breur ook het Regenboog Stembusakkoord. Deze ondertekeningen behoren tot de weinige publieke optredens van Breur, die vanwege de geboorte van zijn dochter Isabel slechts een beperkte rol in de campagne kan spelen.

programma

kandidaten

thema's

Reactie toevoegen

U bent hier