h

MOTIE: compensatie misgelopen sociale huurwoningen

30 mei 2022

MOTIE: compensatie misgelopen sociale huurwoningen

Aandacht voor betaalbaar wonen
bij project 1e Melmseweg

Afgelopen donderdag (25 mei) heeft de SP een motie ingediend bij het plan aan de 1e Melmseweg. Omdat daar geen sociale huurwoningen kunnen worden gerealiseerd, wil de SP dat deze aan een ander project worden toegevoegd. De SP maakt zich hard voor betaalbaar wonen.

De hoeveelheid sociale huurwoningen in Veenendaal is de afgelopen jaren achteruit gelopen. Niet alleen procentueel, maar ook in absolute aantallen.
Juist nu er een wooncrisis gaande is, kan Veenendaal het zich niet veroorloven om geen betaalbare huur te realiseren.

De motie kreeg steun van CDA, D66, GroenLinks en PvdA. Niet genoeg voor een meerderheid. ProVeenendaal en Lokaal Veenendaal spraken wel hun waardering uit voor de aandacht die de SP blijvend vraagt voor dit onderwerp, maar die waardering uitte zich niet in een voorstem.

motie

Huur te duur

Aanstaande zaterdag, 4 juni, organiseert de SP een informatiemiddag op het Bruïneplein. Mensen kunnen hier terecht voor uitleg wat zij kunnen doen tegen de huurverhoging. Willy Lourensen van 'Wij Weigeren de Huurverhoging' is uitgenodigd om te vertellen over zijn actie(s). De infotent staat van 13.00u tot 15.00u op het Bruïneplein.

Foto: SP Veenendaal


Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier