h

Historische stap hoogspanningslijnen

17 juni 2022

Historische stap hoogspanningslijnen

de kabels gaan eindelijk ondergronds

Aanstaande donderdag (23 juni) neemt de gemeenteraad een besluit over het bestemmingsplan "ondergrondse hoogspanningsverbinding Veenendaal". Afgaande op de bespreking afgelopen week, is het te verwachten dat het voorstel unaniem zal worden aangenomen.
De SP is blij met deze historische stap.

De SP is al sinds het begin, in 2002, betrokken bij de strijd om deze kabels ondergronds te krijgen. Destijds nog niet eens een zelfstandige afdeling, maar een kerngroepje onder de vleugels van afdeling Zeist. Toenmalig voorzitter Gert Worst had geen moment getwijfeld om zich solidair te verklaren met de verontruste omwonenden.

"Ik had het Gert graag gegund dit besluit mee te mogen maken," sprak SP-fractievoorzitter afgelopen dinsdag in de Raadscommissie. "En ik had het ook zoveel bewoners gegund dit mee te maken."


Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier