h

Solidair met Oekraïne (16, 17)

21 juni 2022

Solidair met Oekraïne (16, 17)

Foto: Veenendalers voor Vrede

staan voor de vrede

"We moeten ons voorbereiden op het feit dat het jaren kan duren. We moeten Oekraïne niet opgeven," zei Jens Stoltenberg ~ secretaris-generaal van de NAVO ~ onlangs in een interview met Bild. En zo lang er oorlog is, zolang zal Veenendalers Voor Vrede zich inzetten voor de vrede. Met de Vredesvlag, in het centrum van Veenendaal.

Ook de afgelopen weken stond de club vrijwilligers weer paraat op de zaterdagmiddag. Met de vlag, voor de vrede. Altijd bereid tot een goed gesprek. Klaarstaan voor mensen die hun zorgen willen delen.

Foto: Veenendalers voor Vrede

Deze volhardendheid is op zichzelf al een prestatie. De ploeg is klein, en er hoeven maar een paar uitvallers te zijn of het wekelijkse vredesmoment kan niet doorgaan. Vandaar dat er regelmatig oproepen worden gedaan om de club te versterken.

Afgelopen zaterdag, 18 juni, kwam die versterking uit het verre Nijmegen.
Een jonge man, genaamd Job, had over de vredesacties gelezen en aanvaardde de reis naar Veenendaal om de vrijwilligers te helpen.

Foto: Veenendalers voor Vrede

De acties met de Vredesvlag blijven waardevol.
Een druppel op een gloeiende plaat ~ wellicht.
Maar een wereld van onverdraagzaamheid heeft plekken nodig waar de Vrede regeert...

Doe mee

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier