h

Maak Veenendaal toegankelijk!

5 oktober 2022

Maak Veenendaal toegankelijk!

Lokale Inclusie Agenda
besproken in de raadscommissie

Het is de Week van de Toegankelijkheid. Een gepast moment om het over de Lokale Inclusie Agenda (LIA) te hebben. En dat gebeurde gisteravond, dinsdag 4 oktober.

Wat de SP betreft, moet Veenendaal voor iedereen toegankelijk zijn. Elke stap in de richting van toegankelijkheid is waardevol...
...maar het is ook repareren waar we eerder tekort geschoten zijn.

De verhouding tussen de LIA en de Woonvisie is voor de SP nog wel een punt van aandacht. Want de inzet om mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen - inclusief de 'blijverslening' - laat zich niet rijmen met het felbegeerde 'bevorderen van de doorstroom'.
Ook het feit dat professionals wel, en de doelgroep niet, is betrokken bij de opstelling van de Woonvisie was reden voor de SP om een vraag te stellen.

De gemeente gaat met private partijen in gesprek over de toegankelijkheid van hun gebouwen. Het College wil daar de Week van de Toegankelijkheid voor benutten, "maar," zei SP-fractievoorzitter Jan Breur, "dat moet niet ALLEEN tijdens de week van de toegankelijkheid."

studie-toeslag

Voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt kan om- of bijscholing waardevol zijn. Maar een opleiding kost geld, en niet iedereen is in staat om te werken naast een studie.
Daarom bepleitte de SP dat er pro-actief geïnormeerd wordt over de studie-toeslag, en dat deze makkelijk aan te vragen is. Dat maakt onderwijs en de arbeidsmarkt ook een stuk toegankelijker.

amendement

ProVeenendaal werkt aan een amendement (wijzigingsvoorstel) om een aantal zaken in de LIA te versnellen. De SP werkt graag mee in dit voorstel.
De SP gaat voor optimale toegankelijkheid voor iedereen.

Reactie toevoegen

U bent hier