h

Campagne van start op Super Zaterdag

30 januari 2023

Campagne van start op Super Zaterdag

Foto: Frank van den Heuvel / SP Provincie Utrecht

Volkspetitie energie en bezoek aan de voedselbank

Op zaterdag 28 januari werd het startschot gegeven voor de provinciale verkiezingscampagne van de SP in Utrecht. Dit vond plaats in de wijk Lunetten, waar SP'ers uit de hele provincie bijeenkwamen voor een actie. De lijsttrekker, Jan Breur uit Veenendaal, was uiteraard van de partij; net als Tweede-Kamerlid Jasper van Dijk en Regiovertegenwoordiger en oud-Europarlementariër Anne-Marie Mineur.

Een belangrijk thema in deze verkiezingsstrijd is de energie. De SP wil deze graag terug in publieke handen; zodat er betere sturing kan worden gegeven aan de tarieven en het energiebeleid. Daarvoor is de SP een volkspetitie opgestart - die momenteel al meer dan 100.000x is ondertekend.
Na een gezellig samenzijn en een insprirend gesprek met de lijsttrekker trokken de SP'ers de wijk in, om het aantal ondertekeningen nog hoger te krijgen.

Foto: SP Provincie Utrecht

's Middags volgde een bezoek aan de voedselbank. SP Utrecht had een inzameling gehouden, en het resultaat daarvan - 25 kratten voedsel en een cheque van €1.000,- afgeleverd op het distributiepunt.
"Als je samen er de schouders onder zet, kun je echt een verschil maken," aldus lijsttrekker Jan Breur. "Deze actiedag was een inspirerend begin voor de rest van de campagne."

Ondertussen in Veenendaal...

In Breur's thuishaven, Veenendaal, zat de SP ook niet stil.
Toke van de Rovaart en Nico van Ginkel waren in de Hoofdstraat actief om - net als hun partijgenoten in Lunetten - handtekeningen op te halen voor de volkspetitie om energie weer in publieke handen te krijgen.
Naast veel handtekeningen leverde dat ook veel boeiende gesprekken op.

De SP zal de komende tijd nog vaak in actie komen voor betaalbare en publieke energie...

wordt vervolgd...


Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier