h

Afsluiting… met een cliffhanger

15 juli 2023

Afsluiting… met een cliffhanger

Foto: SP Veenendaal

bewogen politiek jaar, bewogen politieke week

Op vrijdag 7 juli hield SP Veenendaal (en Omstreken) een barbecue om het politieke jaar feestelijk af te sluiten. Bestuur, fractie en vrijwilligers kijken terug op een bijzonder politiek jaar dat uitmondde in een minstens zo bijzondere laatste week. En terwijl TEAM SP dacht een hectische periode af te ronden, werd de volgende hectische periode alweer aangekondigd...

Foto: SP Veenendaal

Op maandag trad Jan, na meer dan zeventien jaar lang gediend te hebben, voor het laatst op in de gemeenteraad. Eerder dat jaar was hij gekozen in Provinciale Staten - en omdat de SP in beide gremia slechts één zetel heeft, is de combinatie net iets te veel van het goede.

Foto: SP Veenendaal

Jan is die avond opgevolgd door Sietse, die sinds 2016 de fractie ondersteunde als raadscommissielid. Direct na zijn installatie nam hij de microfoon en vroeg zijn partner, Sharon, ten huwelijk.

Meer over deze (wel heel) bijzondere raadsvergadering is te lezen in:

De dag erna nam een andere volksvertegenwoordiger afscheid. Bijna zeventien jaar heeft ze in de Tweede Kamer gediend, maar Renske Leijten gaat nu op een andere manier invulling geven aan de democratie. Renske heeft op tal van terreinen gevochten voor menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit. De laatste jaren was ze vooral bekend om haar werk in de toeslagenaffaire, waarbij ze onvermoeibaar streed voor recht voor de gedupeerden.
Renske is opgevolgd door Nicole Temmink.

Meer hierover:

Foto: SP Veenendaal

Met zulke grote veranderingen was de laatste week van het politieke jaar al heftig genoeg. Maar terwijl de SP'ers op het terrein van Scootie's Home zaten te genieten van een barbecue - waarbij Mehmed zich weer presenteerde als een uitstekende grillmaster - ontvouwde zich nog meer politiek nieuws:
het kabinet was gevallen.

In de week erna zou blijken dat Mark Rutte zich niet opnieuw verkiesbaar zou stellen. Ook Wobke Hoekstra, Pieter Heerma, Sigrid Kaag en Lianne den Haan verlaten de Haagse politiek. Een nieuw tijdperk breekt aan.

Foto: SP Veenendaal

Ook hebben er zich in die week maarliefst 700 nieuwe SP-leden aangemeld. Dat zijn er gemiddeld maarliefst 100 per dag. En dit is ook een uitstekend moment om lid te worden: we kunnen iedereen goed gebruiken tijdens de komende verkiezingscampagne.
En wellicht wordt de vrijwilligersbarbecue van volgend jaar nog grootser en gezelliger dan die van dit jaar!

Wordt vervolgd...


Foto: SP Provincie Utrecht

SP Veenendaal bedankt Jan en Renske voor hun inzet voor de samenleving in de afgelopen 17 jaar.

Reactie toevoegen

U bent hier