h

BECKERMAN: Help Groningers nou eindelijk eens!

22 oktober 2023

BECKERMAN: Help Groningers nou eindelijk eens!

Foto: Sandra Beckerman

Opiniestuk in Dagblad van het Noorden

Het in Veenendaal geboren en getogen Tweede-Kamerlid Sandra Beckerman strijdt al jaren voor de rechten van de Groningers die getroffen worden door de aardbevingen. Een strijd die haar aan het hart gaat. Deze week schreef ze samen met Henk Nijboer een opiniestuk in het Dagblad van het Noorden, met een heldere boodschap:
"Help Groningers met de grootste ellende nou eindelijk!"

"De parlementaire enquête beschreef het leed van Groningers en Noord-Drenten zakelijk en scherp. En stelde dat Groningers groot onrecht is aangedaan. Ondertussen blijven talloze provinciegenoten met een deceptie achter," schrijft ze. "We zijn nu bijna 9 maanden na de presentatie van het rapport verder en ook vandaag de dag zitten nog velen met de vingers tussen procedurele deuren. Of erger, raken met het hele gezin verder de vernieling in."

In het stuk uit Beckerman kritiek op de uitwerking om schade en herstel 'menselijker en makkelijk' te maken. Tot 60 duizend euro wordt het causaliteitsbeginsel aan de kant geschoven, maar met deze regelingen worden de ergste gevallen niet geholpen.
Beckerman: "Zij hebben immers soms tot vele tonnen schade. En blijven buiten bereik van deze regeling. Dat vinden we erg en onrechtvaardig."

Samen met Nijboer diende ze voorstellen in bij de Begrotingsbehandeling die op 16 oktober plaatsvond. Om juist de mensen met ergste schades het eerst te helpen. En om de nog altijd voortdurende en erger wordende ongelijkheid in behandeling terug te dringen.

opiniestuk

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier