h

Campagne afgetrapt

28 mei 2024

Campagne afgetrapt

Foto: Jan Breur

Kom op voor een beter Europa!

De campagne om de SP in het Europese parlement te krijgen is afgelopen zaterdag officieel afgetrapt. In Veenendaal gebeurde dit bij de Van Kreel-poort, waar enthousiaste vrijwilligers flyers uitdeelden aan het winkelende publiek. En verschillende complimenten in ontvangst mochten nemen...

SP-voorman Jimmy Dijk had het die week goed gedaan in de Tweede Kamer. Hij bleek een van de weinigen - misschien zelfs de enige - die opgewassen is tegen PVV-opperhoofd Wilders. En dat oogst waardering.

Ook was er voor de waardering voor het initiatief om een miljonairsbelasting in te voeren. Hiermee wordt een rem gezet op de groeiende ongelijkheid, en kunnen belangrijke zaken als zorg, openbaar vervoer en onderwijs gefinancierd worden. De belastingdruk wordt daarmee verschoven van de hardwerkende klasse, naar de superrijken.

Ondertussen, elders...

Foto: Jaswinder Singh / Twitter

Niet alleen in Veenendaal is de campagne losgebroken. In heel Nederland gingen de mensen de straat op. Om steun te zoeken voor de miljonairsbelasting, en om de SP bij de verkiezingen van 6 juni in het Europarlement te krijgen.

In De Bilt kwamen SP'ers uit verschillende plaatsen in de provincie Utrecht samen om hun beste beentje voor te zetten...

Die avond...

Foto: Jimmy Dijk / Twitter

De campagnedag werd afgesloten met de Europalezing van Jimmy Dijk. De SP-leider legde in zijn lezing nog eens haarfijn uit waarom het van belang is dat de SP een plek in het Europarlement krijgt:

"Omdat onze strijd voor vooruitgang en herverdeling hét antwoord is op de rechtse politiek van verdeling en verderf. Omdat onze analyses, alternatieven en acties onmisbaar zijn voor de toekomst van Europese samenwerking. Omdat onze politiek mensen voorop zet en niet het kapitaal."

Wordt vervolgd...


Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier