h

Blog Ary Jan Breur

14 november 2017

Afscheid na 10 jaar Wmo-forum

Foto: AJ Breur

Wie in Veenendaal Cees van Hal zegt heeft het over het Wmo-forum. Dat is geen wonder, want Cees is daarvan jarenlang de voorzitter geweest en heeft in die tijd in belangrijke mate bijgedragen aan wat het forum nu is: enerzijds adviesorgaan voor de gemeente en anderzijds behartiger van de belangen en rechten van burgers, die op de Wmo zijn aangewezen. Helaas gaan die twee rollen niet altijd automatisch samen. Maar na 10 jaar is een einde gekomen en neemt Cees afscheid.

Lees verder
24 oktober 2017

Politici en het stadsstrand

Foto: SP Veenendaal

In de afgelopen zomer hebben veel mensen zich ingespannen om handtekeningen te verzamelen voor de petitie “Red ons stadsstrand”. Dat waren niet alleen SP-leden, maar ook anderen, die het behoud van ons stadsstrand belangrijk genoeg vonden om er veel van hun vrije tijd aan te besteden. Het resultaat is bekend: op een paar na hebben 11.000 mensen de petitie getekend!

Lees verder
12 mei 2017

Thema-avond van de FNV over Zorg

Foto: AJ Breur

Afgelopen woensdag (10 mei) organiseerde de lokale afdeling van het FNV, Netwerk Heuvelrug, in De Goede Reede een thema-avond over zorg. Het doel van deze avond was een start te maken met de vorming van een vakbondsvisie op de ontwikkelingen in de Nederlandse zorgsector door het inventariseren van de ervaringen en de meningen van de mensen, die dagelijks met de veranderingen in de zorg te maken hebben. Helaas was de opkomst van de leden minder groot dan gehoopt werd; de concurrentie van wellicht de raadscommissie en het voetbal waren hier mede debet aan. Aan de hand van een zevental vragen werd het gesprek gevoerd.

Lees verder

U bent hier