h

Stadsstrand; voet tussen de deur

19 januari 2018

Stadsstrand; voet tussen de deur

Foto: Enna van Duinen

Na intensief aandringen van Sietse van der Bij (zeg maar gerust dagenlang overal en bij iedereen) en een stuk in de Gelderlander mocht de SP er toch bij zijn. Ook de andere partijen die niet bij de club van 5 hoorden mochten tóch aanwezig zijn bij de presentaties van de plannen voor het stadsstrand.

Foto: Enna van Duinen

We mochten dan wel niet meepraten. Dat was voorbehouden aan indieners van een plan. Desalniettemin hadden we een voet tussen de deur: Ary Jan, onze fractieondersteuner had in zijn hoedanigheid als gewone burger een plan ingediend. Zijn plan had maar 1 doel; de stem van bijna 11.000 handtekening-zetters voor behoud van het VOLLEDIGE stadsstrand niet verloren te laten gaan. Ook in verdere procedure zal hij dit plan blijven verdedigen en strijden voor dit volledige behoud.

Ook een heel leuk plan van Thomas Leiten, de eigenaar van Daisys. Deze zomer was hij een grote steun bij het ophalen van handtekeningen. Hij wil met enkele omgebouwde zeecontainers leuke horeca en belevenis brengen naar het stadsstrand. Die containers kunnen ook makkelijk verplaatst of weer verwijderd worden. Dan was er nog een mooi vormgegeven plan van Wim Aalbers, Johan Huibers en Sietse Hager, voor vergroening van de ruimte om het stadsstrand.

Foto: Enna van Duinen

De hele zomer hebben mensen gesproken met SP'ers en niét-SP'ers die met de petitie in het centrum gelopen hebben. "Laat ze eraf blijven", "laten zoals het is", waren veel gehoorde opmerkingen. Gisteravond tijdens de gesprekken sprak ik met Erna. Als niet-SPer maar gewoon bewoner met een hart voor het stadsstrand heeft ze de hele zomer handtekeningen verzameld. Ze vertelde dat heel veel mensen dachten dat het toch wel volgebouwd zou worden omdat de politiek toch doet wat ze wil. Toch niet naar mensen luistert. Dat is best heel cynisch, maar ik begrijp het wel.

Ik wil zou zo graag bewijzen dat de politiek wél naar mensen luistert. Een artikel van de Veense Spelt geeft, met humor, toch weinig hoop... maar op 21 maart kan iedereen weer een beetje meebeslissen hoe we de toekomst van Veenendaal vorm gaan geven!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier