h

Leuze CLVI

12 februari 2018

Leuze CLVI

Retour Milaan 40 euro


Ja ik ga ook wel eens op vakantie met het vliegtuig. En u misschien ook en dat is prima. Dus als u nu de discussie over Lelystad Airport volgt en denkt: ja maar mag ik dan nóóit meer op vakantie met het vliegtuig?! Dan wil ik u geruststellen. U mag best een keer op vakantie met het vliegtuig! 

Het probleem zit hem in het andere extreem. Gemiddeld gaan Nederlanders drie keer per jaar op vakantie waarvan twee keer met het vliegtuig. Gemiddeld! Ook gaat een kwart van de bevolking helemaal niet op vakantie. Dat betekent dat er schijnbaar ook mensen zijn die misschien wel 10-20 keer per jaar in een vliegtuig zitten. Wat gaan die mensen dan doen dan?

Nou daar hebben de vliegtuigmaatschappijen en de lowbudget vliegtrip aanbieders wel een goed idee voor: Wat dacht u van even shoppen in Londen? Koffie drinken in Milaan? Even een terrasje pakken in Berlijn? En voor een paar tientjes ben je heen en terug.

Kijk, en dat is gewoon waar we de grens moeten trekken. Lelystad Airport, de uitbreiding van Schiphol voor dit soort flauwekul reisjes - dat gaan we toch gewoon niet laten gebeuren?

Maar de machtige lobby van Schiphol draait op volle toeren. Politici worden onder druk gezet en wijsgemaakt dat de opening van Lelystad airport gewoon weg móet doorgaan. Ondanks alle fouten die gemaakt zijn. Ondanks alle risico’s. 

Foto: SP Veenendaal

Maar er is een intensieve tegenbeweging. Nederland komt massaal in actie. We willen het gewoon niet! Niet de vernietiging van onze rust en gezondheid. Schade aan natuurgebieden, verstoring van (nacht) rust, bedreiging van de gezondheid door fijnstof en ga zo maar door. We laten ons niet langer Schiphollen! 

Wat kunnen we bijdragen? Kijk voor vervoer naar andere opties. Pak een trein of een bus voor vervoer naar een stad binnen Europa. Laat je niet verleiden tot onbenullige stedentripjes met het vliegtuig. Laten we met elkaar Lelystad airport overbodig maken! En ondertussen houden we de politiek in de gaten..

Ik wens je een fijne week,
Enna

Meer informatie:

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier