h

Leuze CLIX

5 maart 2018

Leuze CLIX

Lokale politiek: meer dan stoeptegels


Veel mensen denken nog steeds dat de gemeenteraad een soort van politiekje spelen in het klein is. Dat de gemeenteraad beslist over losse stoeptegels en op welke dag het huisvuil opgehaald wordt. Voor wie er zich niet dagelijks mee bezig houdt misschien een eye-opener: lokale politiek, de gemeenteraad gaat tegenwoordig over zeer belangrijke zaken die alle inwoners dagelijks raken. 

Zoals:
Jeugdzorg, WMO (lichte zorg), arbeidsmarkt toetreding voor gehandicapten.
Huisvesting van statushouders, taallessen en (re)integratie. Wel of geen tegenprestatie leveren bij ontvangen van een bijstandsuitkering en klimaatneutrale woningen bouwen ja of nee. 

Onze Lilian Marijnissen laat in een artikel op Nu.nl weten: "Dit zijn lokale verkiezingen die gaan over de vraag hoe mensen de toekomst van hun gemeente zien. Het is ook een kans voor mensen om lokaal een begin te maken met verandering."

Het gaat dus echt weldegelijk ergens om. Niet gaan stemmen is echt ongelofelijk je kop in het zand steken. Misschien interesseer jij je niet voor politiek maar de lokale politiek beslist dagelijkse dingen die jou raken. 

Een mooie laagdrempelige manier om te kiezen op welke partij je kunt stemmen is het invullen van een lokale kieswijzer. Dat is een paar minuten werk en geef je een goeie richting.
Wil je iets meer tijd investeren kom dan naar een bijeenkomst of een debat. Daarnaast zijn er verkiezingsmarkten in het centrum van Veenendaal waar je alle partijen wel zo’n beetje bij elkaar vindt en je een praatje aan kan knopen met (kandidaat) raadsleden om te kijken wie of wat bij je past.

We staan echt te popelen om uit te leggen waarom het allemaal zo belangrijk is. Gooi je stem niet weg: ga stemmen op 21 maart!

Fijne week,
Enna

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier