h

Leuze CLVIII

26 februari 2018

Leuze CLVIII

Wat wil de kiezer?


Als politiek partij hoor je jezelf dit dagelijks af te vragen. En niet zoals velen, alleen in de weken die aan een lokale of landelijke verkiezing vooraf gaan.

Foto: Baukje Hiemstra

"Druk nu zeker hè, met de verkiezingen," zeggen mensen tegen mij.
Nou nee valt wel mee hoezo?
"Nou ja, overal heen, de buurten in.."
Ik moet dan een beetje lachen. Deze mensen kennen de SP schijnbaar slecht. Want wij doen eigenlijk het hele jaar niet anders. Ik moet dan ook wel glimlachen als collega lokale politici een facebook-event aanmaken: "Wij gaan de wijk in!" of ”Vandaag vind u ons in het winkelcentrum!"

Ook hoor ik dat er nu partijen in de wijk met verkiezingsbeloftes strooien die ze daarvoor niet hadden, en ook niet waar gaan maken. En een nieuwkomer in de lokale politiek, die vorige week nog verklaarde “geen lokaal programma te hebben, alleen een landelijk” staat nu opeens als optie in de lokale kieswijzer! waarbij lokale vraagstukken behandeld worden? Hoe kan dat dan?

Als je je dan afvraagt: Wat wil de kiezer?
Dan denk ik maar zo dat je kan beginnen met: Serieus genomen worden.
De reden dat ik me niet druk maak, is dat ik ervan overtuigd ben dat de kiezer zich niet in het ootje laat nemen door deze last minutes acties en beloftes.

Wat als je niet kijkt naar de laatste weken voor de verkiezingen, maar naar het hele jaar, en dat jaren lang;
Welke partij heeft u dan in uw straat, in uw wijk, bij de school of sportclub voorbij zien komen en gesproken?
Welke partij strijdt met bijeenkomsten als “Koffie cake en WMO” voor het stopzetten van gestapelde eigen bijdrages in de WMO?
Wie hielp in het Franse Gat de bewoners om te strijden voor betere woonomstandigheden?
Wie liepen de hele zomer handtekeningen te verzamelen voor behoud van het stadsstrand?

Foto: Baukje Hiemstra

Juist, de SP. Wij zijn overal te vinden. We brengen taart naar stakende leraren, bloemen naar verpleegkundigen en lopen de vredesmars.

Maar doen wij dan niks extra’s voor de verkiezingen?

Foto: Enna van Duinen

Zeker wel! Zelf ben ik de actie "Stem op een vrouw voor de Veense raad" gestart om met de vrouwelijke (kandidaat) raads- en commissieleden van alle partijen van Veenendaal een front te vormen. Wij willen de kiezer overtuigen van de noodzaak om meer vrouwen de raad in te stemmen. Op Internationale Vrouwendag 8 maart komt we in de avond bij elkaar! Ik ben heel blij en trots dat alle SP leden, ook de mannen achter deze actie staan.

Vanaf begin maart brengen wij onze SP verkiezingsfolder huis aan huis in vele wijken. We doen me aan debatten, radio interviews en zijn met de fractie wekelijks bijeen om alles door te spreken. 

Foto: SP Veenendaal

En het belangrijkste; ook in deze drukke periode voor de verkiezingen staat onze deur altijd open. Wil je iets bereiken in je wijk? Een 30 km zone, een schimmel vrije huurwoning? Een einde aan overlast door foutparkeerders, een veilige speelplek voor de kids? Kunnen wij helpen? Wij weten mensen samen te brengen, te mobiliseren. Want ook in deze tijd, in elke tijd zijn wij de partij van ACTIE! We doen het samen!

Wat willen wij na de verkiezingen nóg beter doen in de raad dan we nu al doen? Wij willen een vuist maken tegen beleid dat de burgers niet dient! Als het niet goed is voor de mensen, dat knokken wij ertegen. Onze achterban kan op ons rekenen. We maken een vuist, en hoe groter we als SP worden hoe beter we die vuist kunnen maken!

Foto: SP Veenendaal

Wat wil de kiezer? "Een eigen huis, en een plek onder de zon." Betaalbaar wonen. In (sociale) huur of koop. Ook mensen die niet volledig mee kunnen draaien verdienen dat. En een plek onder de zon.
Een gezonde stad, gezonde lucht en genoeg groen en stadsstrand om je te vermaken en bezinnen.
Goeie scholen, ruimte om te spelen. Winkels daar waar ze nuttig en nodig zijn, en niet bouwen om het bouwen.
Echte stappen in de energie transitie, en de kosten eerlijk delen!
Bedrijven meer en mensen met lage en midden inkomens minder bij dragen. Goede veilige fietspaden en niet klakkeloos de ring verbreden!
Een bestendige oplossing voor DEVO die voorkomt dat huidige bewoners de hoofdprijs betalen.
Sportclubs geld laten verdienen met reclame en verhuur zodat ze de contributies laag kunnen houden.

Foto: Baukje Hiemstra

Er is zoveel te doen, en bij de SP heeft U daar altijd een stem in! Want ons ziet u het hele jaar, niet alleen vlak voor de verkiezingen. 

Een fijne week,
Enna

Reacties

Een goed verhaal Enna, ik hoop dat veel mensen dit lezen!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier