h

Overstapcircus

8 november 2015

Overstapcircus

December staat al weer bijna voor de deur. Nog even en de Sint is weer in het land, en mogen we ons massaal gaan oriënteren op het aldanniet overstappen van zorgverzekeraar...

In bovenstaand filmpje toont Arjen Lubach aan wat voor smerige bende de wereld van zorgverzekeraars is ~ en in één adem door wijst hij ons ook nog eens op de smeerpijperij van de "onafhankelijke" vergelijkingssites.

Tijdens het Novemberdebat van 2013 gaf Tweede-Kamerlid Renske Leijten aan dat er maarliefst een half miljard euro per jaar opgaat aan reclamespotjes, werving en administratiekosten die komen kijken bij het overstap-circus rond zorgverzekeringen. Per overstap worden er niet minder dan 5 maandpremies besteed aan zaken die niets met zorg te maken hebben.

Destijds stelde ze voor om de reclames voor zorgverzekeraars te verbieden; maar zij - en de SP - zijn niet opgehouden met denken. De zorg kan beter en betaalbaarder, en we kunnen af van de macht van de zorgverzekeraars. Dat laat de SP zien in het plan 'De zorg is van ons'. Het Centraal Planbureau (CPB) rekende de plannen door en kwam tot de conclusie dat in het SP-plan 7 van de 10 gezinnen goedkoper uit zijn.

Hoe dat precies zit, lees je HIER!


Foto: SP / sp.nl

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier