h

Blog Sietse van der Bij

14 december 2023

Grenzen stellen aan de groei

Groei wordt vaak als iets positiefs gezien, maar zitten er ook grenzen aan die groei? Steeds vaker zien wij inwoners -zeer terecht- grenzen stellen aan woningbouwplannen in hun omgeving. Bestaande bewoners voelen zich terecht niet serieus genomen bij (grootschalige) veranderingen in hun wijk.

Lees verder
16 november 2023

Blijvende inzet voor minima

De SP zet zich al jaren in voor al onze inwoners, maar voor de mensen in een (financieel) uitdagende positie in het bijzonder. Ook deze maand zijn er weer belangrijke keuzes genomen en te maken…

Lees verder
2 november 2023

Nu inzetten op écht betaalbare woningbouw

Ook tijdens de programmabegroting zal de SP opnieuw aandacht vragen voor écht betaalbare woningbouw. De tijd waarin we onbeperkt dure woningen van vier ton neer kunnen zetten is al jaren voorbij…

Lees verder
11 oktober 2023

Alle ruimte voor passende evenementen!

Jaar na jaar blijft de SP zich inzetten voor meer (passende) evenementen binnen heel Veenendaal. Wat ons betreft horen die bij een levendige stad en bieden die ook kansen aan onze verenigingen en ondernemers om leuke (lokale) evenementen op iedere dag van de week mogelijk te maken.

Lees verder
14 september 2023

Jan bedankt!

Foto: SP Veenendaal

Zeventien jaar lang was Jan Breur de fractievoorzitter namens de SP in de gemeenteraad van Veenendaal. Aan die tijd komt tijdens de raadsvergadering van 14 september een einde…

Lees verder
28 augustus 2023

Onveilige verkeerssituatie Fokkerstraat

Schriftelijke vragen

Geacht College,

De SP-fractie ontvangt diverse signalen over een onveilige verkeerssituatie bij de Fokkerstraat (waaronder van buschauffeurs van hier rijdende lijnbussen). Door onjuist geparkeerde auto's op de rijweg van de Fokkerstraat is het onmogelijk om op een veilige wijze de verkeersstroom kwijt te kunnen. Hierdoor moeten buschauffeurs en vrachtwagenchauffeurs regelmatig zeer onveilige handelingen verrichten om alsnog veilig de weg te kunnen vervolgen. Hierdoor zijn ook beide Wiltonstraat bushaltes lastiger toegankelijk.

Lees verder
24 mei 2023

Driekwart miljoen, bestemd voor minima, behouden

Op vragen van de SP heeft het college aangegeven de financiële steun (van het lopende pasjaar) te laten vervallen voor inwoners die moeten leven onder of rondom het bestaansminimum. Deze steun, ruim €750.000 totaal, treft de gebruikers van de Veenendaalpas. Wij vinden het onbestaanbaar om, door de gemeenteraad speciaal hiervoor beschikbaar gestelde gelden, te laten vervallen.

Lees verder
22 februari 2023

Stop met wachten!

Foto: SP Veenendaal

De wethouders blijven keer op keer aangeven dat, inwoners die door het ijs zakken, geholpen zullen worden. Voor de SP is dat onvoldoende, want voorkomen is beter dan genezen.
Juist in deze zware tijden moeten we voorkomen dat inwoners die nú nog geen problemen hebben daar alsnog in terecht komen. 

Lees verder
25 januari 2023

Heeft u recht op €1300,- energietoeslag?

Deze maand heb ik in de raadscommissie aandacht gevraagd voor de energietoeslag. Mensen met een inkomen tot €2366,01 per maand hebben recht op €1300,- energietoeslag. Omdat veel mensen dit nog niet blijken te weten, heeft de SP een speciaal hulpmiddel gemaakt om gemakkelijk en snel te controleren wat uw rechten zijn.

Lees verder

U bent hier