h

12 mei, Dag van de Verpleging

13 mei 2015

12 mei, Dag van de Verpleging

's Ochtends  waren Nico en ik (Toke)  in de hoofdstraat aanwezig met de kraskaarten in het kader van ons thema: Er is genoeg voor iedereen!

Een leuk moment om de mensen uit te nodigen voor een praatje, de vragen goed te laten lezen door de passant of door  een van ons als de mensen  de leesbril niet ophadden,of de taal niet machtig waren..Hadden de mensen het goed, dan kregen zij een prijsje, bij verkeerde invulling spraken we de vragen met de mensen door. Om 12 uur waren we door onze prijzen heen, werd de inwendige mens versterkt,gingen we huiswaarts.

Thuis aangekomen lag er voor mij een briefje met de mededeling dat de wisseling van de wacht tussen 14.30 en 15.00 uur was.

Na deze cryptische omschrijving schoot mij te binnen dat er bedoeld werd dat het personeel van de Engelenburg van dienst wisselde, dat het dan handig was om met de Volkspetitie voor goede zorg aan de uitgang te staan om de mensen te laten tekenen.

Omdat ik niet precies wist waar ik moest zijn, ging ik naar de achteruitgang van de Engelenburg waar de boel vrolijk versierd was met rode en witte ballonnen(ik dacht ter ere van de dag van de verpleging) maar het was ter ere van de opening van de Revalidatie afdeling! Ik moest dus aan de andere kant van de Engelenburg zijn.!

Daar mocht ik plaats nemen in de hal, gezellig tussen de bewoners van de Engelenburg, om het personeel op te wachten voor een handtekening, een praatje te maken met hen, zowel met de vrijwilligers als de mensen die nog hun bezigheden hadden. Ook hier weer een vel vol met handtekeningen verzameld!

Omdat ik deze dag toch lekker bezig was, ben ik nog even door het appartementen -complex gelopen, wat ook weer de nodige verhalen en handtekeningen opleverde...

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier