h

Red de Zorg

15 december 2015

Red de Zorg

Vandaag 15 december 2015 weer een uitnodiging van de F.N.V om naar Den Haag te komen. En weer gaat het over de Zorg met een hoofdletter.

De landelijke bladen en andere media staan er vol van: TSN, de grootste werkgever van de mensen in de thuiszorg dreigt failliet te gaan! Hoe kan dat?

Heel simpel,TSN heeft enkele thuiszorgorganisaties overgenomen, helaas niet hun beleid er op aangepast, zodat ze met een zeer grote administratieve overhead zitten, te veel managers. Het personeel heeft te horen gekregen dat de thuiszorg(poetsen boenen en boodschappen doen) geen zwaar werk is, dat ze maar met minder salaris of als alfahulp door moeten gaan. De mensen vergeten dat de thuiszorg een signalerende functie heeft,en veel geld voor de gemeenschap bespaart omdat de mensen nu niet naar een verzorgingshuis hoeven en langer thuis kunnen blijven wonen.

Hun werk zou wel overgenomen kunnen worden door de kinderen of de buren(mantelzorg/participanten) dachten de Gemeenten, en rekenden zich al rijk!.Dat is helaas een misrekening van de gemeenten geweest, die op hun beurt weer aangestuurd wordt door de VNG(Vereniging van Nederlandse Gemeenten.) Zij hebben het op hun beurt weer van het Rijk over de schutting gekieperd gekregen, helaas met 40% minder geld. Vandaag heb ik nu ook te horen gekregen dat het oormerken van het geld niet verplicht is, maar dat de vakbonden hier wel op aansturen. Tijdens het “vragenuurtje” heb ik naar voren gebracht wat de SP in Veenendaal hiermee doet (Handtekeningen ophalen!) Als dit net zo veel succes heeft als de Petitie “Red de Zorg”, dan komen we een heel eind!

Want….Er zijn landelijk nu al 941.632 handtekeningen binnen gehaald, terwijl er nog veel post onderweg is.

De FNV heeft eindelijk het “Keukentafelgesprek” met de Staatssecretaris Martin van Rijn gehad, op zaterdag 12 december jl. Daar is het tot een soort van ”akkoord “gekomen, wat te lezen is op de site van de FNV.

Verder zijn er komende 2 dagen belangrijke debatten in de 2e kamer, aangevraagd door de SP, ondersteund door enkele andere partijen.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier