h

Blog Toke van de Rovaart

15 december 2015

Red de Zorg

Vandaag 15 december 2015 weer een uitnodiging van de F.N.V om naar Den Haag te komen. En weer gaat het over de Zorg met een hoofdletter.

Lees verder
13 december 2015

Oormerken dat geld - II

Foto: Baukje Hiemstra
Zaterdagmorgen winkelcentrum Ronde Erf. Gelukkig een klein zonnetje, maar wel koud. Jong en oud aan het winkelen; Baukje en Toke nog even mensen vragen om een  handtekening voor de zorg, de WMO.
Lees verder
6 december 2015

Oormerken dat geld

Foto: SP Veenendaal
ACTIE: OORMERK ZORGGELD

teken hier de petitie

Zaterdag 5 december; koude gure wind, maar droog. Om 10.30 uur bij de van Kreelpoort, een prima afspreekpunt voor Baukje en mijzelf. Borden en oormerken in gereedheid brengen; dan de hoofdstraat in.

Een gezellige boel vandaag. Bij het inzamelen van de handtekeningen hebben we vele verschillende geluiden gehoord...

Lees verder
2 oktober 2015

Basisinkomen?

Op vrijdag 25 september jongstleden bezocht ik, Toke, een openbare avond van onze vrienden van GroenLinks. Deze ging over het Basisinkomen. Bram van Ojik en Heleen de Boer (fractievoorzitter GroenLinks Utrecht) traden op als sprekers.

Puntsgewijs zal ik uit de doeken doen wat het basisinkomen behelst, wat er zoal gezegd is, en hoe de SP hierover denkt...

Lees verder
16 september 2015

Op een koude maandagavond...

Doordat onze boeking van de zaal niet goed was verwerkt door Veens, stonden we (fractie, bestuur, gastsprekers en bezoekers van de openbare avond) tot even 19.45uur buiten in de regen voordat er een vrijwilliger kwam om de deur te openen...

Lees verder
15 september 2015

Demonstratie voor de zorg in Amsterdam, 12 september 2015

Foto: Elton Wollenberg
Na de nodige e.mails zonder resultaat, ging ik, Toke,  alleen naar Amsterdam , met gratis treinkaart van de FNV, de nodige vertragingen van het o.v. dus gezellig druk in de treinen.

Lees verder
15 juli 2015

Wie wint de prijs???

Foto: Baukje Hiemstra
Afgelopen zaterdag stonden ik en Nico en Baukje weer bij de Van Kreel poort met de kraskaartenactie: “Er is genoeg.” Behalve de kraskaarten hadden we ook een groot bord mee, waarop een quiz stond.

Terwijl Baukje de mensen uitnodigde voor de quiz, vroegen Nico en ik aan de voorbijgangers of er genoeg is voor iedereen.

Lees verder
23 juni 2015

Handtekeningen voor de zorg!


Vrijdag was het dan zo ver, op een doordeweekse dag naar DEN HAAG, om daar aanwezig te zijn bij het aanbieden van de handtekeningen van de Aktie FNV/CNV "Red de zorg".

Velen hebben deze petitie getekend, op papier, of via internet.

Hoeveel het er zijn geworden zouden we die dag horen.

Lees verder
16 juni 2015

TTIP: Handelsverdrag of Wurgakkoord?

Foto: Toke van de Rovaart

Enkele weken geleden was er bij de SP Veenendaal een uitnodiging voor het bijwonen van het Moed-debat op zaterdag 13 juni j.l..binnengekomen. Omdat ik (Toke) er toch wel eens wat meer van wil weten, ging ik richting Amersfoort.

Lees verder
15 mei 2015

Zomaar een dag...

Zo tussen de 'rommeldagen' van Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag etc. een kleine blik in het leven van een actieve SP'er...

Lees verder

Pagina's

U bent hier