h

Super Zaterdag

24 februari 2016

Super Zaterdag

Super zaterdag, 20 februari 2016

Foto: Jan Breur

Een bewolkte dag, maar droog. Op naar Utrecht voor de grote klopactie, 'Super Zaterdag'...

Foto: Jan Breur

Foto: Jan Breur

In buurthuis het Geuzenkwartier was de verzamelplaats, waar we ontvangen werden met koffie,thee en... een heleboel partijgenoten om mee te doen met de eerste grote klopactie van de Provincie Utrecht. Van Wijk bij Duurstede,tot Woudenberg, van Veenendaal tot Nieuwegein... en alles waar maar een SP afdeling is in de regio Utrecht.

Foto: Jan Breur

Kopstukken vandaag o.a. Ad Meyer van de Provinciale Staten, wethouder Paulus Jansen Nine Kooiman(landelijk), later sloot Annemarie Mineur (Europa) zich ook nog aan bij onze club.

Foto: Jan Breur

Er werd een goede inleiding gegeven wat de bedoeling van deze dag was: een huis aan huis actie in de volkswijk Ondiep met de vraag: Wat zou u doen met 4.2 Miljard?
De vraag is natuurlijk,waar komt die 4.2 miljard vandaan?

Antwoord: Van de miljonairstax!
Van de miljonairs vanaf 1 miljoen willen we 1% extra vermogensbelasting heffen, en vanaf 2 miljoen 2%. Samen met een aanpassing op de vermogensrendementbelasting  zal daar 4.2 miljard euro mee opgehaald worden; wat dan weer ten goede kan komen aan bijvoorbeeld zorg, sociale woningbouw, armoedebestrijding... de hete hangijzers van dit moment.

Foto: Jan Breur

Ook werd er enige achtergrondinformatie gegeven over de wijk Ondiep.

Daarna was het tijd voor de lunch, waar even ter sprake kwam dat de letters SP ook stonden voor de Smeer Ploeg. Brood werd verorberd, de mensen werden in groepen verdeeld, die ieder een groepsleider werd toegewezen en een aantal straten,zodat we elkaar niet in de weg liepen.

Foto: Jan Breur

Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind en bleef het droog bij de actie. En er was veel collegialiteit onder de partijgenoten.
De meeste mensen waar we aanbelden stonden ons vriendelijk te woord (als zij thuis waren) en aan het eind van de middag werden de formulieren globaal geteld: voor 2 uur huis aan huis waren er ongeveer 300 formulieren ingevuld terug gekomen; deze worden verwerkt door de organiserende afdeling.

Foto: Jan Breur

Al met al hebben we een bijzonder leuke, inspirerende dag gehad. Niet moe, maar wel voldaan keerden Jan en ik terug naar Veenendaal...

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier