h

Afval in de hoogbouw

28 april 2017

Afval in de hoogbouw

Foto: Baukje Hiemstra

Afgelopen maandag:

Daar gaan we weer, een rondje met de hond zoals gebruikelijk op maandag. Hoe is het met het afval in het gebied?

Als ik rechtsom  richting het centrum ga, loopt de hond snel naar de overkant om daar haar plasje achter te laten. Even verderop moet ik wat langer stil staan, want ze heeft wat 'langer werk'. Na dat ik dit in een plastic zakje  heb opgeraapt, staat er - niet al te ver weg - een groene afvalcontainer, waar het volgens de  gemeente ook in mag. Dat klusje is geklaard; nu gaan we het rondje gezellig afmaken. Heb ik de kans om rustig om me heen te kijken!

Oeps,uitkijken waar ik loop, hier heeft het baasje van een andere hond de 'Kroketten' helaas laten liggen. Of weet het baasje niet waar hij/zij het moet laten? De hond kan er immers niets aan doen...
...of hoef je het hier niet op te ruimen?

Voor de rest kan je zien dat het geen mooi weer is geweest het afgelopen weekend: weinig blikjes, patatzakjes koek of snoep verpakkingen! Wel staan er rondom de ondergrondse afvalcontainers de nodige plastic zakken opgestapeld, van boodschappentassen tot oranje plasticzakken met van alles en nog wat erin (ook wat er niet in hoort) en daarom niet meegenomen wordt door de ACV.

Vorige week trof ik ook bij onze ondergrondse container na de ronde van de ACV nog de nodige afval zakken aan.
Deze mag de ACV niet meenemen, omdat daar de bak op dat moment niet voor ingericht is, dus dat hoort in de  ondergrondse container gedeponeerd te worden, daar moet diegene die de zak  daar heeft neergezet eigenlijk voor betalen.

Maar…
...de container die bij ons voor de deur staat, is geschikt voor 30 liter zakken, dus een 60 literzak past daar niet in! Dus, beste mensen, loop even met uw pasje naar de overkant, om de zak daar weg te gooien. Daar past hij wel in!
Het staat zo veel netter; het waait niet weg, en de vogels en andere huisdieren gaan er niet in graven!

Een enkele keer wordt er gebeld met de ACV (10 minuten voor je bij een persoon bent 20 cent per gesprek ongeveer), die dan doorverwijst naar de Gemeente 538 538. Vragen naar de millieudienst, het nummer van de afvalcontainer doorgeven en het adres. Dan heb je kans dat het nog opgehaald wordt!
Het kan zoveel beter en netter! Laten we er wat moois van maken van onze woonomgeving!

Heeft u tips voor het afval, geef dit dan door via de website.
Misschien kunnen we er wat mee!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier