h

Een rondje met de hond en een praatje toe

16 mei 2017

Een rondje met de hond en een praatje toe

Gistermorgen een stralende zon bij het opstaan, en via de loggia een blik naar buiten geworpen. Het ingezaaide veldje groeit gestaag, op her en der een kale plek na.

Helaas, bij de paal van de ondergrondse container staan al weer een paar plastic zakken met afval! Beste mensen waarom? Het is pas maandag, in die tussentijd vinden honden, katten vogels en ongedierte wel iets van hun gading in de zakken. Een pik met de snavel, een graai met de poot, en de zak ligt open gescheurd, een bui regen erover en het is een smerig gezicht voor de mensen die er tegenover of vlak bij wonen! Een windvlaag, en het ligt verspreid door de hele buurt!

Dan een rondje met de hond, het ziet er in de buitenring aardig uit, op de 10 tallen blikjes en de nodige uitwerpselen na, een snackbar zou er jaloers op zijn.!
Mijn hond doet wat ze moet doen. Het gaat in het meegebrachte zakje, wat ik verderop in de afvalbak kan doen!

Even verderop staan mensen van de ACV een praatje met een blonde dame te maken, dat blijkt de afvalcoach te zijn, even voorstellen en wat informatie inwinnen: mogen de afval zakken nu wel of niet op het balkon? Ja volgens haar, en als je nu geen balkon hebt  of een loggia? Er is in elk huis wel een bergkast waar het afval neergezet kan worden tot de ophaal dag! Soms blijven er zakken staan aan de kant van de weg als de ACV langs is geweest. Waarom? Het PMD afval mag alleen in de doorzichtige of oranje plastic zakken worden aangeboden, daar mag dus alleen maar Plastic,Metaal of drinkpakken in die van een plastic laagje zijn voorzien. Zit er iets anders in zoals etensresten, of staat er een zwarte plasticzak,dan wordt het vuil niet meegenomen! Is er groter afval, dan is het tijd om een rondje te maken naar het afvalbrengstation, vlak bij IW4. Wageningselaan 58.
Neem je pasje mee, dan kan je het zo weg brengen. Als je het op moet laten halen, ben je meer geld kwijt.

Ook hoorde ik van de afvalcoach dat het Schrijverspark helaas een van de ergste wijken is waar afval verkeerd wordt aangeboden.
Dat moeten we ons niet laten zeggen mensen, dus… geef het goede voorbeeld aan je kinderen, houd de omgeving netjes. Wie weet worden we dan wel misschien een van de schonere wijken!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier