h

Geef eens een bloemetje

13 mei 2017

Geef eens een bloemetje

Foto: Peter van de Rovaart

Vrijdag 12 mei, 2017: Dag van de Zorg/verpleging.

Op de kerngroep vergadering van afgelopen maandag, dat deze week de Dag van de Verpleging/verzorging was. En traditiegetrouw moet deze natuurlijk wel aandacht moest krijgen...

Oeps, dat werd hard werken nog even. Hoe laat wordt er gewisseld van diensten en bij welke in/uitgang mochten we staan?
Bloemen bestellen,150 stuks,verdeeld over 3 locatie’s, te weten:

  • de Engelenburgh
  • 't Boveneind
  • de Meent

Ook was het nog even puzzelen wie deze klus mag uitvoeren. In principe hadden we twee mensen per locatie nodig.
Gelukkig waren er al 3 mensen die zich beschikbaar stelden, dus nog naar 3 andere vrijwilligers op zoek! Helaas was de een afwezig, de ander ging naar Groningen voor een hele belangrijke verjaardag, de ander moest zich wegens ziekte helaas afmelden, de ander had een begrafenis! Gelukkig waren op het laatste moment nog 2 mensen bereid om de anderen te vervangen/bij te springen!

Zo werden er per locatie 50 bloemen uitgedeeld en diverse verhalen aangehoord. Ook waren de verzorgenden door hun werkgevers van een attentie voorzien, die trots getoond werd!
Helaas kwamen op dit tijdstip maar weinig mensen naar buiten, dus hielden we aardig wat bloemen over, maar binnen waren er nog een hoop vrijwilligers, die na afloop van hun werkzaamheden ook nog een bloem mee konden nemen, die tijdelijk op de balie werden neer gezet, de bak wordt volgende week opgehaald!

We kregen leuke opmerkingen: Wat leuk dat jullie er aan gedacht hebben, ik zet hem in een mooie vaas, die bloem is voor mijn partner, ik ga op vakantie...
Ook kwamen er verhalen over de zorg dicht bij huis, dat degene die maar mondig genoeg is de hulp wel kan krijgen, de ander zich door zoveel administratieve rompslomp heen moet werken voor dat hij/zij ook maar een voorziening krijgt die ze hard nodig hebben..

Foto: Jan Breur

Al met al was het een leuke actie. Dus mensen, sluit je aan bij de vrijwilligers; zodat niet altijd de zelfde mensen de leuke evenementen voor hun rekening hoeven nemen, dat we kunnen putten uit wat meer mensen.
Bent u nog geen lid van de SP? Sluit u aan! Politiek is niet alleen maar saai!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier