h

Nationaal ZorgFonds (het loopt als een trein!)

23 juni 2017

Nationaal ZorgFonds (het loopt als een trein!)

Op de Nieuwsbrief van 16 juni was een oproep verschenen om woensdagmiddag 21 juni naar Den Haag te komen, er was weer iets georganiseerd over het Nationaal ZorgFonds (NZF)!

Want om dat voor elkaar te krijgen voor Januari 2018, moet er nog een wetsvoorstel ingediend worden; volgende week is daar de uitslag van!

Nu, dan richting Den Haag, gelukkig geen oponthoud onderweg met de trein. Wel zelf even opletten waar je bent, anders mis je de aansluiting!vNa een stevig wandelingetje keurig op tijd bij Dudok, het verzamelpunt waar de lunch al klaar stond. (Lopend buffet, wel zo makkelijk.)

In de bijbehorende zaal werden we even bijgepraat, een filmpje over het email-bombardement aan de fractievoorzitters, waarop uitgesproken werd dat er minimaal 100 euro van het eigen risico afging;  door onze Emile dat we er liefst helemaal van af willen! Dat wordt door de meerderheid van de partijen (98 zetels ondersteund)!

Het CDA moeten we nu zo ver zien te krijgen dat ze hun verkiezingsbeloften nakomen, een korting van 105 euro op het eigen risico! Wij (dat zijn een kleine 100 personen die op de oproep gereageerd hadden of andersinds uitgenodigd waren) kregen te horen dat we in een kleine demonstratie richting het partijbureau van het CDA gingen; vooraf gegaan door een 4 tal stevige trommelaars die een pittig ritme hadden (en dat ook de hele weg volgehouden hebben) daarachter kwam het grote spandoek met het Nationaal Zorgfonds erop, gevolgd door weer een creatie in de vorm van een munt, met op de voorkant het bekende embleem van het NZF, op de achterkant was een gedeelte van de ruim 260.000 ondertekenaars van de petitie aangebracht!
Daarna kwamen de demonstranten, in het bezit van borden/vlaggen, toeters en bellen.

Onder begeleiding van oom agent op de fiets kwamen we veilig en wel aan bij het partijbureau van het CDA aan, en werd er keurig aangebeld. Daar kwam de directeur naar buiten, (er was verder niemand thuis ) die door Lillian Marijnissen stevig aan de tand werd gevoeld, en gepoogd om een uitspraak uit te lokken over het NZF. Helaas kreeg Lilian dit niet voor elkaar; mevrouw hield zich keurig aan het protocol. Ze liet zich niet verleiden om een uitspraak te doen!

Alles werd keurig opgenomen, via een electronisch apparaat. Na afloop werd er nog een filmpje in elkaar gedraaid met Lilian en Bob de fysiotherapeut van het NZF. Dit alles bij het partij gebouw van het CDA!

Hierna ging de groep uiteen, ieder zijn weg een rondje door de stad,of terug naar Dudok waar we onder een grote parasol nog enkele drankjes nuttigden, en belangrijke gesprekken voerden (FNV zorg, en andere zorgmedewerkers) voor we weer richting station gingen. En weer liep alles als een trein!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier