h

Bewonersavond SamSam 2017

27 september 2017

Bewonersavond SamSam 2017

Foto: Jan Breur

Het heeft even geduurd, maar de ronde die we eerder dit jaar door wijk Molenbrug hebben gehouden, werd vrijdag eindelijk afgesloten met een wijkavond.

3 Donderdagavonden in April werd er aan ruim 200 deuren geklopt in deze wijk, om de bewoners te feliciteren met hun behaalde succes samen met de bewonerscommissie om een 30 km zone te realiseren! Dit is inmiddels toegezegd door de Gemeente!

Nu was daar dan de bewonersavond, de uitnodigingen waren door Baukje een week eerder huis aan huis bezorgd. Afwachten maar weer wat de opkomst wordt.

Om 19.00 uur werden we vriendelijk opgewacht door Mevr.Carton, die was de koffie al aan het voorbereiden, de tafels en stoelen werden klaargezet,het materiaal op de tafels verspreidt, de vlag opgehangen! De bewoners konden komen!

De opkomst was bescheiden, waardoor de problemen van hen konden nu goed besproken worden: Parkeren en afvalbakken/depodogs voor het afval van de honden!

Een van de weinige afvalbakken staat vlakbij een bankje in de speeltuin,kan deze niet op een andere plaats,en misschien wat meer bakken? Er wordt genoeg hondenbelasting betaald!

Parkeerproblemen: Dit is een avondvullend thema; de straten zijn niet berekend op 3 auto’s per gezin/huishouden! Het is een beetje lastig als de mensen wel een dam (uitrit) voor hun huis hebben, maar de auto op de weg zetten! Op de uitrit staan nu de kliko’s? Verder veel beschadigingen aan de auto’s door weinig respect voor andermans voertuig bij het in/uitstappen! Nu de Moskee verplaatst gaat worden zal het in de toekomst in de KorteMolen straat wel iets verbeteren. Als tip werd meegegeven: Spreek elkaar aan op een rustige manier over de (vermeende) overlast, probeer zoveel mogelijk samen te reizen of op de fiets te komen!

De bewonerscommissie had nog een andere vergadering waardoor zij wat eerder vertrokken; de belangrijkste onderwerpen van deze avond waren besproken en vastgelegd. Er werd nog gezellig nagepraat, opgeruimd en een glaasje gedronken, waarna een ieder weer tevreden huiswaarts ging!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier