h

100% stadsstrand of een gebouw van 3 verdiepingen?

6 februari 2018

100% stadsstrand of een gebouw van 3 verdiepingen?

Foto: Jan Breur

Het was zaterdag, 3 februari 2018...

Na een week van voorbereidingen, mensen regelen, printen, sponzen prikken, was daar dan onze superzaterdag, een dag waar gaande weg zich steeds meer mensen voor aan boden om te kunnen helpen met het uitdelen van de sponzen, want wat hebben we er een lol in!  (SP: Samen Plezier)

Waarin? Mensen uit te nodigen voor het stadsgesprek over het stadsstrand.

Want wat moet het toch worden? Een glazen stad, zeecontainers voor kunstenaars, de Lampegiet of helemaal bebouwen? Dat is dus voor donderdag 8 februari a.s. tijdens het stadsgesprek in het Gemeentehuis

De materialen gaan in de kar, op de kar en dan richting het stadsstrand/van Kreelpooort waar het verzamelpunt is.

Ary-Jan en ik (Toke) kwamen echter onderweg een oudere dame tegen die onwel was geworden, die wij eerste hulp verleenden. Enna schoot ons te hulp om de kar op te halen, zodat de verzamelde groep alvast aan de slag kon. Toen de zoon van het slachtoffer en de officiële hulpdiensten het van ons overnamen, gingen wij ook naar het verzamelpunt.

Hier werd er uitgelegd wat de bedoeling was. Enkele personen bleven onder de Van Kreelpoort met de Flip-over staan, anderen gingen met het klembord en de sponzen het publiek in de Hoofdstraat en omgeving bevragen: wat wilt u: 100% stadsstrand of een gebouw met 3 verdiepingen?

De mensen mochten dan een 'turfje' zetten; anderen zetten al een handtekening(want niet iedereen kende het fenomeen 'turfje').
Er werden gesprekken gevoerd die over allerhande onderwerpen gingen, van het weer tot de financiële situatie waar de mensen zich in bevonden, van de WMO tot de thuissituatie... en "dank voor de spons, de vorige was bijna op!" Fijn om te horen dat de mensen onze sponsjes gebruiken; dan denken ze nog eens aan ons!

Halverwege de dag wisselde de ochtend ploeg, (de één ging richting Groningen, naar haar ouders om te mantelzorgen, de ander moest aan het werk) en de verse ploeg werd geïnformeerd.
Waren de weergoden ons vanmorgen nog wel redelijk goed gezind, de 2e ploeg moest het met regen stellen. Ieder ging zijn plekje weer opzoeken, maar kwam na verloop van tijd als een verzopen SPér onder de Kreelpoort staan (wat een goed idee om daar een overdekt geheel van te maken). Daar stonden we droog, wat het weinige publiek ook ondervond en waar goede gesprekken mee gevoerd konden worden! Daar staat de SP immers ook voor: Menselijke Waardigheid, Gelijkwaardigheid en Solidariteit!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier