h

Pantoffels voor Erik

16 april 2018

Pantoffels voor Erik

Eindelijk wist Erik eens iets wat we voor hem mee konden nemen: Gebreide pantoffels!

Dat wordt een puzzeltje, want het winterseizoen is voorbij, waar kunnen we die vandaan halen? In een “ver” verleden, wist ik iemand die deze sloffen maakte, maar die was helaas zoals ze hier in het Veen zeggen: uit de tijd!

In mijn directe omgeving had ik verder niemand, maar wist wel dat er in de bibliotheek regelmatig een breiclub was; misschien wist die iemand? Daar kreeg ik een telefoonnummer van, maar helaas, bij deze club deden ze dat niet. Wel wist de dame van de Stadswinkel mij te vertellen dat er bij een stoffenzaak op de Prins Bernardlaan deze middag ook nog een breiclub was. Hier ook even binnen gelopen, deze mevr. kon mij wel verder helpen,  daar kon ik mijn telefoonnummer achterlaten en zou ik terug gebeld worden.

Dat werd dezelfde avond nog gedaan; even verteld voor wie het was en wat de bedoeling was. De maten die ik opgemeten had gaf ik door, de hielmaat kwam later wel! Dit was dus allemaal al op dinsdag! Donderdag de laatste maat nog even doorgegeven, vrijdag kon ik even komen kijken hoe het er uit zag. Zoals ik het zag waren ze prima geschikt voor over de voeten van Erik heen, en konden ze aangedaan worden zonder pijn! Tot mijn verrassing vertelde zij, dat ik ze de volgende dag al op kon komen halen! Wat zagen ze er mooi uit!

Zaterdagmiddag op de fiets naar de Hospice. Mooi weer.
Voorzichtig de sloffen bij Erik aangetrokken, over de zwachtels heen.
Erik kon er prima op staan, en voetje voor voetje mee naar het toilet lopen. Na een kopje koffie /thee chocolademelk, gingen we buiten in het zonnetje genieten van een sigaretje (voor Erik), een bolletje katoen voor zijn andere bezoeker, een kop thee voor mij, en een schaaltje tum-tum voor ons alle drie!

Nog een uurtje blijven kletsen, dan richting huis, want er was nog een klusje voor de SP over het parkeren, maar daar over later meer!

Gerelateerde BLOGs:

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier