h

Wenskaarten ophalen/verzamelen

24 januari 2019

Wenskaarten ophalen/verzamelen

Dit is weer eens wat anders, geen petitie maar vragen aan de bewoners wat zij voor wensen hadden aan onze nieuwe burgemeester.

’n Cadeautje voor onze nieuwe burgemeester, wat vandaag, op 24 januari aan hem overhandigd zal worden. In wat voor vat gaan we dat gieten? Op aanraden van Sietse werd dit een briefkaart met aan de voorzijde een foto van de burgemeester met tekst, op de achterzijde tekstregels waar de inwoners van Veenendaal hun wens(en) die zij voor Veenendaal aan hem konden overbrengen.

Wat zal onze aanspreekzin worden? Na enig oefenen kwam er een aardige zin uit, die de inwoners ook begrepen!

De eerste zaterdag hadden we pech, de regen kwam met bakken uit de lucht, de pennen schreven niet, het papier werd nat, de tekst onleesbaar! Nog even onder de van Kreelpoort gestaan, helaas een grote windvanger, dus daar maar even gestaan. Ook de inwoners hadden haast om hun boodschappen te doen en dan naar huis te gaan.
Zelf ook maar richting huis, maar even een tussenstop gemaakt op het plein bij Hoogvliet/ Action, toestemming gevraagd om daar een poosje te staan (ja dus) en zo kwamen de eerste wensen binnen! Er zaten leuke tussen hoor!

Dinsdag was helaas geen optie, woensdagmiddag met 2 vrouw sterk, Alja en ik (Toke) de hoofdstraat in! De eerste 20 personen die we aanspraken kwamen helaas voor ons niet uit Veenendaal, maar daarna ging het ineens een stuk beter, jong, oud, lopende of in een scootmobiel, achter een rollator of met de fiets, iedereen spraken we aan, wat weer een hele stapel wenskaarten opleverden! Toen de kaarten gevuld waren gingen we even achter een warme beker chocolade melk opwarmen, en met een voldaan gevoel naar huis.

Voor zaterdag kregen we van de beveiliging groen licht om bij extreme weersomstandigheden de Corridor in te gaan. Zaterdag assisteerde Baukje me, het was knap koud, maar je wordt van zelf warm als je hoort wat voor wensen de inwoners hadden voor ons mooie Veenendaal!
Deze dag begon met een AED aanvraag van 2016 voor de Duivenwal/Weverij, tot het sneeuw vrijmaken voor de werkenden bij de sociale werkplaatsen, winkels open op zondag, winkels dicht op zondag, meer groen en geen torenflats in Veenendaal.

Baukje kreeg de enveloppe met de wenskaarten alvast mee, ze zou deze alvast uitwerken en inpakken! Maar ze mocht het plakband er nog niet opdoen, want dinsdag ging ik nog even naar Janny om wat kaarten te brengen, zelf op de terugweg nog enkele mensen naar hun wensen gevraagd, uitgenodigd om binnen te komen bij de Duivenwal, want daar was het net koffietijd, en mocht ik de mensen ook even bevragen! Daar kon ik ook nog wat tips geven, en weer verder! Oh, wat leuk, het begint te sneeuwen. Leuke mensen nog tegengekomen. Oeps, het is glad bij de Corridor, even vragen of er gele waarschuwingsborden zijn om valpartijen te voorkomen! Omdat woensdagmiddag niet doorging wegens ziekte van een collega, 's avonds nog maar even langs de buren in het appartementencomplex geweest. Vandaag de laatste kaarten ophalen, deze bij de voorzitter brengen zodat ze ingepakt kunnen worden, om ze vanavond aan de burgemeester te kunnen overhandigen.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier