h

Landelijke opschoondag 2019

24 maart 2019

Landelijke opschoondag 2019

Foto: Baukje Hiemstra

Zaterdagmorgen, 23 maart...

Na wat telefoontjes over en weer, kwam er via Ria een duidelijke app over de schoonmaakactie in het Franse Gat: tussen 9.30  en 10.00 uur verzamelen op plein Zuid, gereedschap etc. is ruim voorhanden!
Alles was keurig uitgestald zoals handschoenen, gele hesjes zaten in een grote kartonnen doos, in een groene kliko stonden de grijpers voor het grijpen!

Na een welkomstwoord van de Voorzitter, gingen we gehuld in hesjes en gewapend met de grijpers op de foto, en dan aan de slag! Voor zover ik mij kan herinneren van 2 jaar geleden lag er nu meer zwerfafval op straat, (we hebben de vorige week een stormachtige week gehad) er werd hard gewerkt!

Opmerkelijke "vondsten":

  • Hondenpoepzakken- gevuld/leeg, terwijl er verderop een blauwe afvalbak staat! Waarom wel netjes de uitwerpselen oppakken in het zakje, maar met de zelfde vaart het zakje onder de struiken gooien???
  • Dan nog een plastic zak met aarde, waarom niet even het plastic er af, de aarde had mogen blijven liggen!
  • Verder kleine pijltjes uit een speelgoed geweer, plastic flesjes met/zonder inhoud, water geef je aan de plantjes, limonade met zo’n eng blauw kleurtje, niet goed voor de plantjes?
  • Dan natuurlijk de nodige fruitschillen, kassabonnen, prijskaartjes van kleding/speelgoed etc. Ook natuurlijk(helaas) blikjes en sappakjes, door verstokte rokers achteloos weggeworpen sigaretten peuken.

Foto: Baukje Hiemstra

Dat was een dankbare prooi voor Ary-Jan en zijn kleinkinderen. Baukje liep ook daar in de omgeving, nam af en toe foto’s van hun gevonden "schatten".

Voor we het wisten was het rond 11.45 uur, gingen we langzaam aan weer richting "Plein Zuid", waar warme drank, een frietje en échte frikandellen ons op stonden te wachten, bereid door "onze Ria". Op de foto gezet door onze fotograaf Cor; er werd gezellig nagepraat, en met een luid "tot maandagavond" ging ieder huiswaarts om iets aan het huishouden te doen, bedankjes weg te brengen aan de medewerkers van de campagne, of de laatste boodschappen in huis te halen.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier