h

Landelijke Opruimdag 2023

20 maart 2023

Landelijke Opruimdag 2023

Foto: Cor van Londen

Na de verkiezingen is het weer opruimdag.
Dan bedoel ik niet in huis, maar buiten op straat. Samen met door het hele land 50.000 anderen. Ditmaal help ik een handje in Het Franse Gat.

In vergelijking met andere jaren durf ik te zeggen, dat er wat minder ligt dan andere jaren. Zo zijn er minder lachgasballonnen (ik ben er maar 1 tegen gekomen) of lachgaspatronen (geen enkele). Wel veel postelastieken, bananen schillen, of halve appels (goed voor de vogeltjes?) Ook minder sigarettenpeuken, lege doosjes van sigaretten. Wel nog restanten van het vuurwerk, gevulde hondenpoepzakjes (te weinig hondenafvalbakken?) ik heb welgeteld een algemene afvalbak gezien die in een speeltuintje staat! Verder natuurlijk nog de nodige lege blikjes, op soms onmogelijke plaatsen, maar als ik zo bij een plaatselijke supermarkt kijk, zal er daar ook wel langzaamaan een eind aan komen.

Na ruim een uur gingen we weer richting Plein Zuid, waar Ria ons met koffie/thee verwelkomde, een kwartiertje later gevolgd door een heuse patatwagen waar we mochten kiezen voor een patatje met welke topping je maar wilde. Hier werd gretig gebruik van gemaakt!

Zondag vond ik nog een bedankje in de brievenbus.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier