h

Team SP is compleet

24 april 2022

Team SP is compleet

Foto: SP Veenendaal

Nadat op 30 maart Jan Breur als raadslid voor de SP was geïnstalleerd, was op donderdag 21 april de installatie van de schaduwraadsleden. Voor de SP zouden Sietse van der Bij, Tilmann van de Loo en ondergetekende (Yolande de Meer) beëdigd worden.

Met wat kriebels toog ik rond 18.30 naar het gemeentehuis. Daar werd ik heel hartelijk ontvangen door de griffie met een verrassende mededeling: "Weet je dat je door je eigen fractievoorzitter beëdigd gaat worden?" De burgemeester was namelijk ziek en Jan Breur (onze fractievoorzitter!), zou als nestor (langstzittend raadslid) deze raadsvergadering voorzitten. Nog niet geheel bekomen van deze verrassende mededeling werden de officiële foto’s gemaakt en liepen wij richting de raadszaal. Vanaf ons plekje zagen wij familie, vrienden en partijgenoten zitten; wat mooi dat deze er waren.

Foto: SP Veenendaal

De eerste 5 agendapunten werden snel afgehandeld en toen kwam het zesde agendapunt: de beëdiging. De kriebels kwamen weer terug. Na de goedkeuring van de geloofsbrieven ging de Raad unaniem akkoord met het raadsvoorstel om ons te benoemen als schaduwraadslid. 

Daarna las de voorzitter de eed en de belofte voor. Wij werden verzocht om in de binnenste ring van de raadszaal te gaan staan: om ons heen de Raad en (wat hoger op de publieke tribune) de families en vrienden. Voor mij wel symbolisch. Om de beurt werden wij naar voren geroepen om de eed of de belofte af te leggen. Ik vond het echt bijzonder dat voorzitter Jan (onze eigen fractievoorzitter) de eed of belofte af mocht nemen. 

Foto: SP Veenendaal

Na de beëdiging werden wij door de griffie in de bloemetjes gezet en mochten wij vele leuke en persoonlijke felicitaties in ontvangst nemen.
Daarna ging de vergadering verder. Wij namen plaats op de publieke tribune maar niet nadat Ary Jan van ons drieën een foto had gemaakt. 

Foto: SP Veenendaal

Wij mogen terugkijken op een mooie, indrukwekkende en gezellige beëdiging. Dank aan allen, die hieraan meegewerkt hebben.
Team SP is nu compleet voor de komende raadsperiode.

Met Elkaar, Voor Veenendaal

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier