h

Thema-avond 'Vluchtelingen' met o.a. Sharon Gesthuizen

5 februari 2016

Thema-avond 'Vluchtelingen' met o.a. Sharon Gesthuizen

Op 22 februari organiseert SP-afdeling Veenendaal een thema-avond over vluchtelingen. Sprekers zijn Tweede-Kamerlid Sharon Gesthuizen, Burgemeester Wouter Kolff en Peter van Zoeren van VluchtelingenWerk. De thema-avond vindt vanaf 19:30 plaats in De Eglantier aan Rederijkers 1 in Veenendaal West. De toegang is gratis; iedereen is welkom.

Sharon Gesthuizen is namens de SP woordvoerder in de Tweede Kamer, onder andere op het onderwerp Vluchtelingen. Op de thema-avond zal zij haar beschouwing geven over de oorzaken en mogelijke oplossingen van de vluchtelingenstroom.
In 2013 bracht zij ook al een bezoek aan Veenendaal; toen sprak ze met ondernemers over de problemen van de crisis.
In 2015 deed ze een gooi naar het partijvoorzitterschap van de SP; in die race eindigde ze als tweede.

Burgemeester Wouter Kolff is in Veenendaal eindverantwoordelijk voor de opvang van vluchtelingen. Onder zijn leiding bood Veenendaal vorig jaar voor enkele dagen noodopvang aan 150 vluchtelingen. Deze operatie was vlekkeloos verlopen; de SP heeft hem hiervoor gecomplimenteerd.

VluchtelingenWerk Nederland behartigt de belangen van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland, vanaf het moment van binnenkomst tot en met de integratie in de Nederlandse samenleving. Namens hen zal Peter van Zoeren vertellen wat het werk van VluchtelingenWerk inhoudt, waar de stichting tegenaan loopt en wat de mooie kanten van het werk zijn.

Al met al hoopt de SP op een mooie, leerzame avond, over dit zeer belangrijke onderwerp.

Foto: Jan Breur

Thema-avond 'Vluchtelingen'
  • 22 februari 2016
  • Aanvang 19:30u (inloop met koffie/thee vanaf 19:15u)
  • De Eglantier; Rederijkers 1; Veenendaal West
  • Met: Sharon Gesthuizen, Wouter Kolff, Peter van Zoeren
  • Toegang gratis; iedereen welkom

Foto: Jan Breur


Reactie toevoegen

U bent hier