h

Q-Park slaat terug

21 januari 2017

Q-Park slaat terug

Foto: Jan Breur

Q-Park heeft (alweer) een rechtszaak aangespannen tegen de gemeente Veenendaal. Wederom vanwege het Vrij Parkeren. Ditmaal, vanwege de verlenging ervan, terwijl de proef is afgelopen...

De gemeenteraad besloot in december om door te gaan met het 'Vrij Parkeren op Zaterdag', in de gemeentelijke parkeergarages, om het gat te overbruggen tussen het einde van de proef en het definitieve besluit. Dit gat was ontstaan na de val van het College, toen de gemeenteraad besloot om de besluitvorming over tal van onderwerpen op de lange baan te schuiven. Zo ook besluitvorming over het vrij parkeren.

De SP, die destijds mede-indiener was van het voorstel, stemde in december TEGEN de verlenging van het Vrij Parkeren. De reden is simpel: het voorstel van destijds was een proef van een jaar. En wat de SP betreft is een proef een proef, en is een jaar een jaar.
Dat er door in de loop van dat jaar een 'andere situatie' is ontstaan, doet daar niets van af. De SP was immers niet verantwoordelijk voor de val van het College, noch voor de keuze van de gemeenteraad om allerlei onderwerpen uit te stellen.

Q-Park en andere 'parkeerboeren' die actief zijn in Veenendaal, vinden dat zij benadeeld worden door de proef. Ze zeggen inkomsten mis te lopen.
Echter, als zij niet duidelijk maken welke schade de gemeente hen toebrengt, is een gesprek over compensatie of bijsturing van het beleid onmogelijk - vindt de SP.
Tot dusver hebben de parkeerexploitanten geen inzage in hun vermeende verliezen gegeven...

Foto: SP Veenendaal

Reactie toevoegen

U bent hier