h

SUPER ZATERDAG op het strand

4 juni 2017

SUPER ZATERDAG op het strand

Foto: Jan Breur

SP in de buurt / +2650 handtekeningen

Op zaterdag 3 juni was het SUPER ZATERDAG. In heel Nederland gingen SP'ers de straten op, de buurten in, naar de mensen toe. Om te horen wat hen bezig houdt en samen te streven naar datgene wat mensen belangrijk vinden.
In Veenendaal was
TEAM SP op het stadsstrand 'Landjepik' te vinden; hier werden handtekeningen verzameld voor de petitie 'RED ONS STADSSTRAND'...

teken de petitie

Na het zinderende actieweekend van vorige week, en het grote succes online, had de SP de smaak goed te pakken. Vrijwilligers Nico van Ginkel, Toke van de Rovaart, Sietse van der Bij en Jan Breur gaven acte de présence op de Super Zaterdag. Tegen de achtergrond van de bootcamp wedstrijden die op het stadsstrand werden gehouden, haalden zij met z'n vieren in 375 handtekeningen op in 2 uur tijd!

Ook ijssalon Daisy's heeft zich in de strijd voor het stadsstrand gemengd. In de winkel liggen handtekeningenlijsten, die door de klanten getekend kunnen worden. Dat leverde zaterdag nog eens 160 handtekeningen op.

Foto: Jan Breur

In totaal zijn er inmiddels 1119 handtekeningen op papier gezet. Daar bovenop zijn er meer dan 1570 handtekeningen geplaats op de website redonsstadsstrand.nl. Dat brengt de teller nèt onder de 2700 - maar de actie gaat door en de 3000 ondertekeningen liggen binnen handbereik.

De SP startte de actie, nadat in de gemeenteraad is besloten dat grote delen van het stadsstrand moeten wijken in de nieuwe centrumplannen. Een motie van D66, SP, ProV en Denk, om het stadsstrand intact te laten, kreeg geen meerderheid.
De actie bleek gelijk een succes. Binnen 24 uur waren er al MEER DAN 1000 handtekeningen verzameld. Inmiddels kijkt de SP rijkhalzend uit naar de 3000 handtekeningen; de actie gaat door!

teken de petitie

Reacties

Ik had vernomen dat het stadstrand zou worden verplaatst naar de huidige locatie van de lampengiet. Ik weet niet of dat klopt, maar als dit zo is, wat is dan precies het bezwaar van de SP? Dan is er toch nog steeds een stadstrand, maar ligt deze minder tussen bebouwing in?

Vincent, bedankt voor je reactie. Er staan nog verschillende opties voor het stadsstrand open. Mogelijk wordt het verplaatst, mogelijk wordt het gehalveerd. Als dat laatste het geval is, blijft er te weinig over om het een stadsstrand te noemen.

Bezwaar tegen verplaatsing is, dat de (huidige) locatie onderdeel is van het succes. Overigens zou verplaatsing ook betekenen dat de Lampegiet verplaatst zou worden naar wat nu het stadsstrand is. Afgezien van het feit dat de locatie te klein is voor een theater, is de onderlinge locatie-uitruil van het strand en het theater ronduit idioot.

Al met al, de locatie waar het stadsstrand nu ligt is bijzonder succesvol gebleken. En veel mensen zijn dat met ons eens; getuige de massale steun voor de petitie.

Vriendelijke groet,

Jan Breur

Reactie toevoegen

U bent hier