h

Raad tegen behoud volledige Stadsstrand

3 oktober 2017

Raad tegen behoud volledige Stadsstrand

Foto: Baukje Hiemstra

11.000 mensen met 'korreltje zand' genomen

Bijna 11.000 mensen hebben getekend voor het behoud van het Stadsstrand in haar huidige omvang, op haar huidige locatie. 30 raadsleden stemden tegen de motie van de SP, die dit mogelijk moest maken.

Hoewel alle fracties lovende woorden spraken over het stadsstrand, toonden zij hun liefde niet in hun stemgedrag. Bij hoofdelijke stemming stemden alleen de indieners van de motie, Jan Breur (SP) en Gokhan Çoban (Denk) voor. De dertig overige aanwezige raadsleden stemden stuk voor stuk tegen.

De actie 'Red Ons Stadsstrand', de grootste lokale petitie die Veenendaal ooit gekend heeft, werd afgedaan als 'tendentieus'. De SGP ging hierbij zelfs zover om te stellen dat het recordaantal ondertekenaars 'met een korreltje zand' genomen zou moeten worden.

De SP vindt dat het signaal van 11.000 mensen wél serieus genomen moet worden, en gaat door met de strijd. De partij zal geen gelegenheid onbenut laten om het huidige stadsstrand volledig te behouden.

Foto: Cor van Londen

Reactie toevoegen

U bent hier