h

Teleurstellend bejegeningsplan

24 april 2018

Teleurstellend bejegeningsplan

Foto: AJ Breur

SP: Gemeente moet een flinke tand bijzetten

Afgelopen week heeft de SP, tijdens de vergadering van de raadscommissie, haar teleurstelling uitgesproken over het 'verbeterplan communicatie en klantbejegening reïntegratie'.

Dit plan is gemaakt naar aanleiding van een motie die in januari door de gemeenteraad is aangenomen. Dit, naar aanleiding van een rapport van de rekenkamercommissie, waarin er pittige kritiek is geuit op de manier waarop de gemeente omgaat met mensen die zich melden bij het loket 'Werk en Inkomen'.

Het plan stond afgelopen vergaderronde genoteerd als ingekomen stuk, om ter kennisgeving te worden aangenomen. Maar SP'er Jan Breur wilde toch even het woord voeren.
Het plan schiet namelijk, wat de SP betreft, te kort.

"Mensen melden zich bij de gemeente om vooruitgeholpen te worden als het even tegenzit in hun leven," aldus Breur, "en worden hier behandeld op een manier waarop je op z'n zachtst gezegd denkt: 'nou, is dat nou nodig?' Daar heeft de rekenkamercommissie heldere dingen over gezegd, en nu nog komen er bij ons verhalen binnen over onfatsoenlijke bejegening. En in het plan staat niet zo gek veel meer dan dat er wat filmpjes op de website worden geplaatst. Dat vinden wij bijzonder teleurstellend."

De SP zal de ontwikkelingen rond de bejegening nauwlettend in de gaten houden. Mensen kunnen hun ervaringen (anoniem) aan de SP doorgeven via het 'ervaringenpunt participatiewet'.

Meer over dit onderwerp:
Nieuwsberichten:
Ga naar ervaringenpunt participatiewet

Reactie toevoegen

U bent hier