h

Stop de oorlog!

11 januari 2020

Stop de oorlog!

Foto: SP Veenendaal

De mensen in Irak en Iran protesteren al maanden tegen hun autoritaire leiders. Opnieuw wordt hen door oorlogsmacho's de kans ontnomen een democratie op te bouwen. De enige winnaars van zo’n oorlog zijn de olie- en wapenindustrie. Er worden miljarden verdient ten koste van groot menselijk leed.
Het is tijd om ons uit te spreken tegen een oorlog met Iran.

Daarom vindt er vandaag een manifestatie plaats in Amsterdam. Sprekers zijn o.a. Tweede-Kamerlid Sadet Karabulut (SP), Femke Roosma (GroenLinks Amsterdam) en sprekers namens Amsterdams Vredesinitiatief en StopWapenhandel.
Vanaf 14:00u op het Spui in Amsterdam.

Eerder startte actiegroep Niet in mijn Naam samen met ROOD en de SP een petitie tegen een oorlog met Iran via www.stopdebommen.nl. ROOD, Stop Wapenhandel en het Amsterdams Vredesinitiatief organiseerden de afgelopen jaren verscheidene acties tegen de wapenexport en de oorlogen in het Midden-Oosten.

Ook in Veenendaal is er een levende vredesbeweging.
Vredes initiatief Veenendaal organiseert, met name tijdens de Vredesweek, diverse activiteiten. En ieder jaar, op de zaterdag voor kerst, vindt de vredesmars 'Veenendalers voor Vrede' plaats. Afgelopen jaar voor de vierde keer.


Overzicht

Veenendalers voor Vrede 2019

Foto: AJ Breur

Sprekers

Foto: Jan Breur

Nieuwsberichten

Foto: AJ Breur

Blogs

Foto: Veenendalers Voor Vrede
Foto: AJ Breur

 

Reactie toevoegen

U bent hier