h

Diverse reacties op Participatiewet

28 januari 2021

Diverse reacties op Participatiewet

Foto: SP Veenendaal

Aangrijpende verhalen

SP-fractievoorzitter Jan Breur heeft onlangs een aantal hard uitgehaald naar de Participatiewet. Naar aanleiding van de beruchte zaak 'boodschappen-gate' in de gemeente Wijdemeren noemde hij de wet "onmenselijk". Zijn uitlatingen hebben reacties opgeroepen bij verschillende Veenendalers, die hun verhaal met hem wilden delen.

"Het is behoorlijk aangrijpend om te lezen," aldus Breur. "Iemand kon de tandarts niet betalen, dus zijn moeder deed dat voor hem. Vervolgens wordt hij daarom gekort op zijn uitkering. Een ander die geen toestemming van de Gemeente kreeg om naar de uitvaart van zijn vader te gaan. Weer iemand anders die kampt met PTSS, en van proces naar proces gesleept wordt. Het lezen van die verhalen gaat je al niet in de koude kleren zitten; moet je nagaan als je het zelf mee zou moeten maken."

Meldpunten

Inmiddels is de SP landelijk een tweetal meldpunten gestart over repectievelijk de Bijstand en het UWV. De meldpunten zijn te vinden op https://sp.nl/nieuws/2021/01/meldpunten-eerlijke-overheid, maar ook via veenendaal.sp.nl zijn ze te bereiken.
Breur moedigt mensen op om hiervan gebruik te maken: "De gemeente heeft slechts beperkte beleidsvrijheid. Als je echt iets wilt veranderen aan de Participatiewet, moet je dat op landelijk niveau doen. En hoe meer mensen er reageren, hoe sterker we daar staan."

Tevens is er door de Hulpdienst van SP Veenendaal een meldpunt voor de WMO geopend. Deze is te vinden op spveenendaal.nl/meldpunt.
De Hulpdienst wil graag de verhalen van Veenendalers over de WMO weten. Zodoende kunnen zij de knelpunten in het beleid in kaart brengen, en waar nodig een helpende hand bieden.

meldpunt uwv

meldpunt bijstand

meldpunt wmo

zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier