h

Weg met de Participatiewet!

20 januari 2021

Weg met de Participatiewet!

Wie in de Participatiewet zit, wordt stelselmatig gekleineerd door de overheid. Terwijl je door allerlei hoepeltjes moet springen, wordt je niets gegund. Krijg je wat boodschapjes van je moeder? Dat wordt bestraft met een boete en een rechtszaak. Een vrijwilligersvergoeding, voor bijvoorbeeld stemmentellen bij verkiezingen? Wordt afgepakt. Zelfs als je onbetaald werk doet waar je voor betaald had KUNNEN worden, wordt je uitkering gekort.

Vorige week spraken we hierover met de wethouder. Die kan helaas niet om nationale wetgeving heen. Vergeet je iets te melden? Dan MOET de gemeente je voor de rechter slepen*.

Dit heeft niets meer met een sociaal vangnet te maken. Dit is je reinste treiterij. De Participatiewet is door en door verrot en moet zo snel mogelijk van tafel. Wil je daarbij helpen, of wil je jouw verhaal met ons delen? Ga naar veenendaal.sp.nl of stuur een mail naar jan.breur@veenendaal.nl


Deze tekst verschijnt vandaag op de Gemeentepagina in de Rijnpost.

Meldpunt uwv

Meldpunt bijstand

Zie ook:

*) Bovenstaande tekst is de letterlijke tekst die naar de Rijnpost is verstuurd. Inmiddels heeft Wethouder Lochtenberg laten weten dat we hem verkeerd begrepen hebben wat betreft de stap naar de rechter. Dit was echter nadat de tekst ingezonden was, en kon dus niet meer worden aangepast.
De maatregelen die de gemeente moet treffen beperken zich meestal tot het terugvorderen van uitkeringsgeld en het opleggen van een boete.

Reacties

De slavernij afgeschaft?
Ik als postbezorger leid een bestaan gelijk aan een zwerver. Regelmatig de koelkast leeg. Mijn dromen kapot gemaakt want een staatslot kopen mag ik niet. Geen enkel toekomstperspectief. Toen ik in de jaren 90 werkloos was had ik een beter inkomen dan nu! Ben al 20 jaar niet op vakantie geweest. Mij kapot werken mag ik. Ondanks mijn slechte hart en longen. Ik sta op het punt in te storten. Nederland schaam je diep met je participatie wet.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier