h

Biertje na de westrijd. Ook als je laat speelt.

23 juni 2023

Biertje na de westrijd. Ook als je laat speelt.

Foto: Sietse van der Bij voor Teus Nieboer en Jan Breur / Teus Nieboer

Voorstel SP/ProVeenendaal:
maatwerk voor sportclubs

Volgens de Drank- en Horecaverordening mogen sportverenigingen na middernacht geen (alcoholische) drank meer schenken. Deze regel is voor een aantal verenigingen problematisch, omdat die laat op de avond nog wedstrijden spelen - en dan dus geen biertje na de wedstrijd meer kunnen tappen. Daarom dienden SP en ProVeenendaal een motie in, waarin ze vroegen om maatwerk voor die verenigingen.

Met name SKF Korfbal en TVVW willen nog wel eens later op de avond spelen. De senioren zijn dan aan de bal. En juist die gezelligheidsspelers gun je het verbroederende drankje na de wedstrijd.

Omdat SP-raadslid Jan Breur de raadsvergadering op dat moment voorzat, mocht Teus Nieboer van ProVeenendaal de motie indienen en verdedigen. Het was voor het eerst dat hij een motie indiende, maar hij deed het uitstekend. Vragen van andere partijen wist hij goed te beantwoorden.

Foto: Nelleke Roelofsen / Teus Nieboer

Nieboer dient de motie in.

Burgemeester Kats was huiverig om de regels generiek aan te passen voor deze sportclubs. Dit zou de tedere balans verstoren die jaren geleden met moeite is bereikt. Horeca zou hiermee valse concurrentie ervaren.

Nieboer's praktische tip om makkelijk ontheffingen te verlenen op basis van speelschema's kon hij omarmen. Kats zegde toe om met verenigingen in gesprek te gaan om te kijken hoe hij hen ten dienste kon zijn. De raad zou op de hoogte worden gehouden van deze gesprekken.

Deze toezegging was voor de SP en ProVeenendaal voldoende. Daarom hoefde de motie niet meer in stemming te worden gebracht.
Een mooi resultaat voor de eerste motie van Nieboer. En wat nog belangrijker is: een mooi resultaat voor de sportverenigingen.


Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier