h

Leuzen - XLIV

14 december 2015

Leuzen - XLIV

Leus nr. 43:

Zelfredzaamheid
is een
illusie...

Zelfredzaamheid is grotendeels een illusie, was het commentaar van één van de geïnterviewden van het grote buurtonderzoek van de NRC.
Dit in tegenstelling tot wat WMO-wethouder Marieke Overduin, in ons Novemberdebat als mantra had: “De mensen worden gelukkiger zonder overheid.”
Dit illustreert de enorme kloof tussen de politiek en de burgers.

Op straat hoor ik opmerkingen als: Politici kunnen goed lullen en nog beter zakken vullen.”, “Ze willen wel onze stemmen tellen, maar ze willen ze niet horen.” Er heerst cynisme als het om de politiek gaat.

Mensen maken zich zorgen over hun toekomst: over de werkgelegenheid, over de studiekosten van de kinderen, over het vluchtelingenbeleid, en vooral over de zorg: De enorme premiestijgingen, de eigen risico’s en ook de macht van de verzekeraar zijn een doorn in het oog en de roep om een ziekenfonds wordt steeds luider.

Maar de politiek toont zich doof en blind voor wat er onder de bevolking leeft.
Neem nou maar eens het besluit van de Veenendaalse raad  om het resterende geld uit het sociale domein in de algemene middelen te stoppen en daarmee de verliezen van de gemeentelijke parkeergarages te dekken.  De meeste Veenendalers die wij ontmoeten, spreken er SCHANDE van.

En niet alleen de kloof tussen burgers en politiek wordt steeds groter. Ook de kloof tussen arm en rijk wordt straks onoverbrugbaar. Daarom denk ik dat de politiek de handen in één moeten slaan om bij voorbeeld het vervoer, de energie, het onderwijs  en de zorg weer meer in overheidshanden terug te geven. Zo wordt de politiek weer geloofwaardig ent zo wordt het leven voor alle inwoners weer betaalbaar .

Voor de zorg heeft Renske Leijten een prachtig plan ontwikkeld.

Foto: SP / sp.nl

Zie ook onze petitie: OORMERK ZORGGELD
Teken hier!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier