h

Grafisch/kunst

17 oktober 2020

Dag van de Armoede

Foto: Marc Middelbos
Lees verder
19 november 2019

Het logo

Foto: SP Veenendaal

Woensdagavond 20 november is het zover. Dan mag ik het Novemberdebat presenteren, dat dit jaar haar 15-jarige jubileum viert. Vanaf 20:00 starten we het programma, maar de zaal opent al om 19:30. Iedereen is welkom, en de toegang is gratis.

Lees verder
4 mei 2017

Henry Keizer...

Foto: Baukje Hiemstra
Lees verder
30 december 2016

Een jaar in twaalf plaatjes

Foto: SP Veenendaal

Het is geen geheim dat ik een enorme liefhebber van stripverhalen ben. Om die reden hebben we een reeks afbeeldingen gemaakt, in de stijl van stripboek-omslagen. Twaalf stuks; één voor elke maand van het jaar.

Lees verder
15 oktober 2016

Grabbing Fascism by the P*$$y

Foto: Ted Rall

De verkiezingen in de VS naderen. Helaas heeft Bernie Sanders (mede door vals spel van de Democratische partij) het niet tot de Democratische kandidaat geschopt.

Lees verder
18 september 2016

All the arms we need

Foto: De Brandnetel, Vredesburo Eindhoven, De Omslag / privécollectie Baukje Hiemstra

Deze week kreeg ik voor mijn verjaardag dit mooie kaartje toegestuurd. Het is een gezamenlijke uitgave van De Brandnetel, Vredesburo Eindhoven en de Omslag werkplaats voor duurzane ontwikkeling.

Lees verder
10 juni 2016

Verhef je stem!

"Verhef je stem" is een klassieke SP-slogan, die afkomstig is uit Oss. Al in de jaren '90 maakte de SP daar deel uit van het College van Burgemeester en Wethouders, waardoor de slogan "Stem tegen", die de partij destijds landelijk gebruikte, niet bruikbaar was. De Ossenaren gebruikten "Verhef je stem" als alternatief...

Lees verder
16 maart 2016

Oud en Nieuw... "nooit alleen"

Foto: SP Veenendaal

Ter ere van mijn 10-jarig jubileum als raadslid, staat er vandaag een interview op deze website, waarin er op mijn tijd in de gemeenteraad wordt teruggeblikt.

In dat interview komt ook mijn motto, "een SP'er is nooit alleen" ter sprake. Dit motto heeft tot tweemaal toe zijn weg gevonden naar een tekening. Een mooie gelegenheid om deze tekeningen eens te vergelijken.

Lees verder
30 april 2015

Oud en Nieuw: Wereldbrand

Als je een 'oude meester' wilt re-maken moet je weten wat je doet. Zeker als je op voorhand weet dat het sowieso niet beter gaat worden dan het origineel.

Maar toch, met het oog op de Dag van de Arbeid, morgen, wil ik mijn versie van 'Wereldbrand' toch even laten zien; naar het origineel van Albert Hahn.

Lees verder
11 maart 2015

Oud en Nieuw... (Campagnetijd)

Foto: SP Veenendaal
Wie mij de afgelopen jaren enigszins gevolgd heeft, weet dat ik een groot liefhebber ben van strips. Dit bracht mij er in 2006, in het kader van de Tweede-Kamerverkiezingen, toe om een cartoon te tekenen, waarin een paar lokale SP'ers het slechte weer  trotseerden om te flyeren.
"Het is weer campagnetijd..."

Voor de komende Statenverkiezingen heb ik een remake van deze cartoon gemaakt.

Lees verder

Pagina's

U bent hier