h

Oud en Nieuw... "nooit alleen"

16 maart 2016

Oud en Nieuw... "nooit alleen"

Foto: SP Veenendaal

Ter ere van mijn 10-jarig jubileum als raadslid, staat er vandaag een interview op deze website, waarin er op mijn tijd in de gemeenteraad wordt teruggeblikt.

In dat interview komt ook mijn motto, "een SP'er is nooit alleen" ter sprake. Dit motto heeft tot tweemaal toe zijn weg gevonden naar een tekening. Een mooie gelegenheid om deze tekeningen eens te vergelijken.


Oud:

De eerste is gemaakt ter gelegenheid van het jubileum in 2007. Hoewel de SP, in mijn persoon, in 'pas' 2006 in de gemeenteraad kwam, zijn we al sinds 2002 op allerlei fronten actief in Veenendaal.

Op deze tekening staat de volledige toenmalige (2007) actieve kern. Van sommigen hebben we inmiddels helaas afscheid moeten nemen, anderen zijn nog immer actief, en er zijn nieuwe mensen bijgekomen. Lees de blog in de rubriek 'achter de schermen', om kennis te maken met de nieuwste 'aanwinst'...

De computer heeft een grote rol gespeeld in de totstandkoming van deze prent. De verschillende poppetjes zijn allemaal apart van elkaar getekend, en duiken derhalve ook op in andere plaatjes. Middels een grafisch programma zijn de personages samengebracht in deze 'groepsfoto'.
Ook de inkleuring van de poppetjes is met dat programma gedaan.


Nieuw:

Foto: SP Veenendaal

Deze nieuwe editie is eerder dit jaar gemaakt; zonder directe aanleiding. Gewoon omdat het kan...

De groep op deze prent is wat bescheidener in omvang; niet de hele actieve kern, maar enkel de mannen van het fractieteam zijn afgebeeld. Naast mijzelf zijn Walter, AJ en Sietse te bewonderen...
(of de poppetjes op hun 'real life' inspiratie lijken is een tweede, maar ik acht ze minstens enigszins herkenbaar...)

De nieuwe editie is echt veel meer ambachtelijk handwerk. Alleen de belettering en enige 'finishing touch' aspecten zijn afkomstig van de computer. Compositie, 'pencilwork', inkten, kleuren... allemaal handwerk.


Het grootste gedeelte van mijn tijd in de gemeenteraad heb ik de enige SP-zetel gevuld. Desondanks heb ik me nooit alleen gevoeld, dankzij de vele kleurrijke personen die mij op de achtergrond hebben gesteund.

Langs deze weg wil ik al die mensen hartelijk bedanken voor al hun inzet, en alle hulp die ik van ze heb mogen hebben.


Wil je ook bij het team waarin je nooit alleen bent? Klik dan op één van de plaatjes in dit blog...

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier