h

Blog Ary Jan Breur

18 augustus 2018

Gilbertcafé

Foto: AJ Breur

Afgelopen donderdagavond, 16 augustus, bezocht ik in het Spectrum het 'Gilbertcafé'. Na de eerste bijeenkomst op 19 juli in de Basiliek was dit alweer de tweede keer, dat deze café-avond werd georganiseerd. De Stichting Gilbertjaar wil door deze cafébijeenkomsten iedereen, die belangstelling heeft voor wat ons in het 'Gilbertjaar 2019' aan activiteiten in Veenendaal en Antwerpen te wachten staat, informeren, enthousiast(er) maken en erbij betrekken.

Lees verder
12 maart 2018

Bij het SGP-verkiezingsdebat

Foto: AJ Breur

Afgelopen vrijdagavond was ik bij de debatavond, die de SGP organiseerde in het Ichtus College. Tijdens deze avond gingen SGP-kandidaten over een drietal onderwerpen in debat met kandidaten van andere partijen: Economie, Leefomgeving en Algemene Reserve. In dit verslagje zal ik mij beperken tot uitspraken van tweetal kandidaten, die mij verbaasden.

Lees verder
30 januari 2018

'Behoud Landjepik zoals het is' (presentatie)

Foto: Enna van Duinen

Dank u wel voorzitter, dat ik de kans krijg om mijn plan toe te lichten. En dan zeg ik wel ‘mijn plan’, maar in feite is het een plan, dat door mij is ingediend om de wens van de 10.983 ondertekenaars van de petitie “Red ons stadsstrand” alsnog gehoord te laten worden. Het is jammer, dat dit nodig is. In feite is al vanaf het moment dat de petitie liep en een succes bleek te zijn door de volksvertegenwoordigers van diverse lokale partijen van alles geprobeerd om de uitkomst te bagatelliseren en er geen gehoor aan te geven.

Lees verder
16 januari 2018

Ondermijning

Foto: Dylan Lochtenberg / Twitter

Op donderdag 11 januari was 'ondermijning' één van de onderwerpen, waaraan tijdens de beeldvormende avond van de gemeenteraad aandacht werd geschonken. Hiervoor was de heer Pieter Tops uitgenodigd, een hoogleraar, die met zijn boek 'De achterkant van Nederland' veel heeft bijgedragen aan het herkennen en erkennen van het probleem.

Lees verder
13 januari 2018

www.gilbertjaar2019.nl

Misschien een wat vreemde kop boven een stukje over een "beeldvormende avond" voor de gemeenteraad, die ik namens de SP heb bijgewoond. Vreemd, maar wel de lading dekkend!

Lees verder

U bent hier