h

Leuze CIV

13 februari 2017

Leuze CIV

De Wekelijkse Leuze, deel 104:

GOED EN BETAALBAAR WONEN

pak de macht


In november hebben we in het Franse Gat een avond georganiseerd met de bewoners over woongenot. Het bleek toen dat de mensen tevreden waren over de buurt. Het is fijn wonen in het Franse Gat. Het is er gezellig.
Alleen over de woningen en over het klachtenbeleid was men niet tevreden. Er is veel achterstallig onderhoud en de huizen zijn slechte isolatie.
Aan het einde van die avond vroeg één van de bewoners: “En wat gaan jullie nu doen?”
Als leider van de bijeenkomst antwoordde ik dat wij het niet gaan doen. “Het is aan jullie als bewoners. Het zijn jullie huizen. Het is wel zo dat als je samen naar Patrimonium gaat, de kans groter is dat je iets gedaan krijgt. Samen sta je sterk. En als je hulp nodig hebt, dan willen we je helpen”

 

Twee dames hebben de handschoen opgepakt. Zijn de buurt ingegaan om een specifieker beeld van de klachten te krijgen. Hebben de mensen gemobiliseerd en vorige week maandag hebben ze een avond georganiseerd met de medebewoners, met Patrimonium en met de huurdersvereniging. Natuurlijk mochten wij als SP ook aanschuiven.
Aan het eind van de avond zegde Patrimonium toe dat ze zo snel mogelijk aan de wensen van de bewoners gehoor zullen geven.
De dames waren trots!

Een mooi voorbeeld van hoe je met zijn allen sterk kunt zijn en de macht kunt pakken.

Foto: Baukje Hiemstra


Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier