h

Zorg goed voor de zorg

14 mei 2017

Zorg goed voor de zorg

Foto: Jan Breur

Ik had er al een stevige vergaderweek opzitten, dus ik was wel toe aan een dagje 'vrij'. Maar toen Toke vroeg of ik wilde meehelpen bij de 'Dag van de Verpleging' vond ik dat te leuk en te belangrijk om te laten schieten...

Tijdens een kerngroepvergadering (zo heet een vrijwilligersoverleg bij ons) werd Toke er aan herinnerd dat het vrijdag de 'Dag van de Verpleging' was. Traditiegetrouw delen we dan aardigheidjes uit aan mensen die (betaald of vrijwillig) in de zorg werken - en dit jaar zou niet anders worden. Toch wist ze nog drie teams op te trommelen om bloemen uit te delen. (Lees haar BLOG om te lezen hoe dat is gegaan.)

Zelf ging ze met Peter naar 'de Meent'. Anwar Ahmed en Wiebe Haanstra gingen naar 'De Engelenburgh'. En ik ging met Dhr. Batsarki naar 'het Boveneind'.

Foto: Dhr. Batsarki

Omdat ik alles met de fiets doe, wist ik niet precies wat de beste manier is om van Toke's huis naar 'het Boveneind' te komen. Ik heb Dhr. Batsarki dan ook flink laten omrijden. En toen we er waren, exclameerde hij: "oh, dat is naast de garage waar ik mijn auto heb gekocht!"
U kunt zich voorstellen dat de terugweg significant sneller ging...

In 'het Boveneind' aangekomen werden we met alle egards ontvangen door de receptioniste. Ze verwachtte ons al - en bood ons iets te drinken aan. Ik kon een glaasje ijskoud water wel waarderen, want wàt een lekker warm weer hadden we.
Het enige verzoek was wel om niet ongevraagd het personeel op foto's te laten verschijnen. Vandaar dat de berichten op deze site hierover het zonder spontane actiefoto's moeten stellen...

Maar de bloemen werden zeer gewaardeerd. Alle medewerkers die wij troffen (en als zodanig herkenden) werden voorzien van een bloemetje. Ik overhandigde ze, en vertelde erbij: "in het kader van de dag van de zorg willen we u dit bloemetje aanbieden als blijk van waardering voor uw belangrijke werk." De bloem werd met enthousiasme aangenomen.

"En waar gaat dat vanuit?" Vroeg een medewerker. Ze kwam op mij over als een dame van reformatorische huize. Even was ik bang dat het stigma, dat onze partij nog altijd in delen van die kringen heeft, opgeld zou doen. Maar de vraag moest toch beantwoord worden...
"Vanuit de SP," antwoordde ik eerlijk - en wachtte haar reactie af.
Die was positief.
"Hardstikke leuk," zei ze. "Dank je wel!"

En dat is toch mooi. Dat je gewoon waardering voor elkaar kunt hebben. Voor het werk dat iemand doet. Voor een gebaar dat iemand maakt. Dwars door alle levensbeschouwingen en politieke voorkeuren heen.
En die waardering hebben we. Voor de mensen in de zorg. De mensen die op onregelmatige uren keihard werken, om het leven van een medemens iets aangenamer te maken. De zorg, en de kanjers die erin werken, verdienen meer positieve aandacht dan ze krijgen. Eigenlijk zou het vaker dan eens per jaar 'Dag van de Verpleging' moeten zijn...
Zorg goed voor de zorg; want de zorg is dat waard!

Foto: Jan Breur

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier