h

Sterk

15 februari 2022

Sterk

Foto: Jan Breur

De provincie blijft verbazen...

"Hallo, ik ben Hanke," stelde Gedeputeerde Bruins-Slot zich aan mij voor, nadat ik geïnstalleerd was als Statencommissielid. We hadden een kort, maar vriendelijk gesprek, waarin ze me van harte welkom heette in de Provincie. Helaas bleef het bij dat ene praatje, want kort daarna trad ze toe in het Kabinet Rutte. Dat betekende dat er een nieuwe Gedeputeerde nodig was, en die werd gevonden in de persoon van Mirjam Sterk.

In de Statenvergadering van 9 februari  werd zij geïnstalleerd.
En ze was niet het enige dat zich die vergadering 'sterk' liet noemen...

Tijdens de behandeling van het onderwerp 'Rijnbrug' had Statenlid Mieke Hoek van 50Plus een 'sterke' oplossing voor het probleem dat er niet genoeg geld is voor de verbreding: een extra brug eroverheen. Een 'Rijnbrugbrug' dus. En toen de Partij voor de Dieren twijfel uitte over de wenselijkheid van de brug, stelde ze voor om een wildbrug toe te voegen. Een 'Rijnbrugbrugbrug'...
...het hoeft niet te verbazen dat dit de boel alleen maar duurder zou maken.

Ook de PVV had een 'sterk' verhaal.
Bij de behandeling in de commissie had ik hen nog als medestander ervaren. Het is onverantwoord van Gelderland om zich terug te trekken, en we houden onszelf en de betrokken gemeenten voor de gek als we doen alsof we dit zonder Gelderland kunnen.
De boosheid van PVV-leider René Dercksen richtte zich nu vooral op de VVD en D66. In een betoog, waar hij en passant ook nog windmolens aan de haren bijtrok, wreef hij het die partijen aan dat hun Gelderse evenknie zich aan de verplichtingen rond de Rijnbrug willen onttrekken.
En wat bleek? Ook de Gelderse PVV wil zich uit de Rijnbrug wurmen...
...al met al een 'sterk' staaltje van 'de pot verwijt de ketel'...

Dit is dus de Provincie waarin Mirjam Sterk Gedeputeerde wordt.
Ik wens haar veel STERKte...

Wordt vervolgd...


Zie ook:

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier